Fredensborg Kommune giver gratis omgang til nybyggere

Tag på en charterrejse med hele familien for de penge, du sparer i byggesagsgebyr. Eller køb lækre møbler til stuen i stedet for at betale gebyr til os.

Sådan lyder tilbuddet fra samtlige partier i Fredensborg Kommune, der i et budgetforlig har fjernet byggesagsgebyret for at bygge et nyt enfamilieshus i hele 2014. For et almindeligt hus på 130-140 kvadratmeter vil det give en besparelse på 35.000 kroner. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Initiativet bliver rost af ejendomsmæglere og Dansk Byggeri.

- Vi har også solgt grunde til nybyggeri, da Fredensborg var Danmarks dyreste kommune i byggesagsgebyr. Men derfor betyder det alligevel noget, at vi nu er Danmarks billigste. Vi er glade for det, og vi vil selvfølgelig bruge det som et af vores argumenter for at købe de grunde, vi har til salg, siger ejendomsmægler Steen Læssøe fra Danbolig i Fredensborg, der igennem de seneste år har solgt grunde i en ny udstykning i Fredensborg.

Dansk Byggeri har igennem flere år kritiseret Fredensborg Kommunes høje byggesagsgebyrer, og erhvervspolitisk chef Torben Liborius kan knap nok stoppe med at rose signalværdien i at sætte gebyret til nul kroner i et år.

- Men når man bygger et nyt hus, er byggesagsgebyret næppe den faktor, der i sig selv kan trække flere nye borgere til Fredensborg Kommune. Her betyder det lige så meget, at sagsbehandlingen er smidig, at den går hurtigt, og at man får lov til at bygge det, man drømmer om, siger Torben Liborius og tilføjer:

- Jeg er også spændt på at se, hvad Fredensborg Kommune gør med den generelle nedsættelse af byggesagsgebyrerne.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik