Frank Jensen vil gøre det lettere at fyre lærere

Lærere, som ikke gør deres arbejde godt nok, skal ud af vagten, mener overborgmesteren i København.

Det skal være lettere for skoleledere at skille sig af med folkeskolelærere, der ikke leverer resultater.

Sådan lyder det kontante budskab fra Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), forud for kommunevalget i november, skriver Politiken.

Eleverne i København klarer sig dårligere end landsgennemsnittet, når det gælder folkeskoleelevernes karakter ved 9. klasses afgangsprøve.

Overborgmesteren vil ikke acceptere, at enkelte skoler år efter år har dårlig faglig trivsel, højt sygefravær eller ringe økonomi, lyder det.

Derfor må skoleledere, der ikke leverer varen, forlade posten. Men mange skoleledere beklager sig imidlertid over, at det er svært komme af med skolelærere, der ikke fungerer.

- Det er ikke en holdbar situation, siger Frank Jensen i et interview med Politiken.

- Derfor skal en leder have mulighed for at kunne indstille, at en lærer skal afskediges, tilføjer han.

Skolelederne kan ikke egenhændigt afskedige en folkeskolelærer, som de vurderer trækker skolens resultater ned. De skal indstille en lærer til afskedigelse til kommunens skoleforvaltning.

I Københavns Lærerforening undrer formand Jan Trojaborg sig over, at overborgmesteren går til valg på at skælde ud på de københavnske skoler.

- Normalt fremhæver Frank Jensen alle lyksalighederne ved at bo i København - der kommer mere metro, du kan bade i havnen og så videre.

- I stedet for at skyde på skolerne kunne han jo også fremhæve for eksempel nybyggerierne af skoler og et sygefravær, der er på vej ned, siger lærerformanden til Politiken.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik