Foto: TV 2 Lorry

Frank Jensen opfordrer til oprør mod regeringen

Med Borgerrepræsentationen i ryggen opfordrer Københavns overborgmester Frank Jensen landets øvrige borgmestre til at sige nej til regeringens krav om besparelser.

Regeringen vil næste år opkræve det såkaldte omprioriteringsbidrag, som betyder, at landets kommuner samlet skal lægge 2,4 milliarder kroner i statskassen. København står for 247 millioner kroner af det beløb, men hovedstaden nægter at pege på hvor pengene skal spares. Det skriver Politiken.

      - Regeringens omprioriteringsbidrag er et udtryk for, at regeringen tager penge op af kommunekassen. Det er en slags tyveri, siger Frank Jensen til Politiken.

Overborgmesteren har sikret sig hele Borgerrepræsentationens opbakning. 

      - Jeg vil opfordre borgmestre rundt omkring i landet til at gøre det samme og sige: Vi tager hånd om kommunens økonomi, og så må finansministeren, regeringen og Dansk Folkeparti selv lægge ansigt til, hvis der skal laves besparelser i kernevelfærden, siger Frank Jensen.

      Venstres finansordfører, Jacob Jensen, kalder Frank Jensen usolidarisk:

      - Det er temmelig opsigtsvækkende, at hovedstadens overborgmester ikke vil være solidarisk med sine borgmesterkolleger ude i landet, siger Jacob Jensen til avisen.