Frank Jensen freder definitivt strandengen

Med overborgmesterens opbakning til at flytte Amager Fælled-byggeriet dropper han også endegyldigt sine oprindelige byggeplaner.

Det har vakt glæde blandt modstanderne af byggeplanerne på Amager Fælled, at overborgmester Frank Jensen har taget en kovending og nu vil undersøge mulighederne for at flytte de 2.500 boliger væk fra den såkaldte strandeng.

Men et centralt spørgsmål blafrede stadig i vinden blandt de selvsamme modstandere efter udmeldingen onsdag morgen: Hvis de kommende undersøgelser af det alternative byggefelt 500 meter længere henne ad Amager Fælled efter kommunalvalget viser, at fundamentet ikke kan klare så stort et boligbyggeri, vil overborgmesteren så vende tilbage til sin gamle plan om at bebygge den langt mere naturrige strandeng?

Nej, svarer han til TV 2 Lorry. De planer er definitivt lagt på hylden.

- Sådan som sagen har udviklet sig, både politisk her på rådhuset men også ude blandt københavnerne, så kan jeg slet ikke forestille mig, at vi hverken før eller efter et valg kommer til, at der vil være noget flertal for at gå tilbage til byggefeltet på strandengen. Det er heller ikke den plan, jeg går med nu, siger Frank Jensen.

Så du afviser, der skal bygges på strandengen, uanset hvordan undersøgelserne måtte falde ud?

- Det må jeg sige ja til. Jeg kan ikke forestille mig, at vi vender tilbage til strandengen. Det er et løb, der er kørt. Det flertal, der oprindeligt stod bag det, er løbet fra det. Så kan jeg ikke stå og stampe i jorden og sige, at det skal vi holde fast i. Jeg er en politiker, der er i virkelighedens verden, og den er for mig at se, at der er gjort op med det byggefelt, lyder det fra overborgmesteren.

Fastholder behovet for nye boliger

Frank Jensen fastholder dog fortsat, at det er nødvendigt at bygge nye boliger i København for at følge med efterspørgslen, samt at et boligbyggeri skal finde de 1,8 milliarder kroner, som skal være med til at finansiere metrobyggeriet.

Men han kan endnu ikke svare præcist på, hvordan de to ønsker så skal indfries, hvis det hverken kan blive på det nye byggefelt på Amager Fælled eller på strandengen.

- Nu skal man jo tage opgaverne i den rækkefølge, de kommer. Nu har en række partier peget på at flytte byggeriet til det område, der er udlagt til campingplads.

- Jeg har sagt, at jeg nu fremlægger et forslag i Borgerrepræsentationen på et kommende møde om at pålægge forvaltningerne sammen med eksterne rådgivere, at få afdækket, om der kan opføres de boliger, der skal til for at dække både vores boligbehov og regningen for metrobyggeriet, siger Frank Jensen.

Forslaget om at flytte Amager Fælled-byggeriet bliver fremsat på et møde i Borgerrepræsentationen enten den 5. eller 12. oktober, og undersøgelserne af det nye byggefelt forventes at være færdige til januar.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik