Frank cykler plastiktromler tomme

I Kilden i Valby arbejder 25 hjerneskadede med at gøre plastiktromler klar til genbrug. Sidste år sendte de 43 tons plastik ud fra værkstedet

Frank Andersen er 62 år. Han har været hjerneskadet siden 2001, hvor han faldt ned fra et tag.  Før ulykken var han laborant.

I dag arbejder han 4 dage om ugen i Kildens værksted i Valby. Her cykler han kabeltromler tomme for lyslederrester på en specialombygget træningscykel.

- Det er hurtigere end hvis man skulle fjerne lyslederresterne med hænderne, siger Frank Andersen mens han er i gang på cyklen.

I denne uge er det  Brain Awareness Week, så hjernen er i centrum i hele verden. Danmark markerer det med en række  arrangementer og foredrag med fokus på hjernen. 

I arbejds fællesskabet for hjerneskadede, Kilden i Valby,  fokuserer de på hjernen hver dag.  Ifølge den daglige leder, Susanne Galle, er arbejdet et vigtigt instrument for at holde fast i sin identitet - også for en hjerneskadet.

- Meget af vores identitet er jo bygget op om at have et arbejde i dag og den kan man fastholde selvom man har fået en hjerneskade, siger Susanne Galle da TV 2 Lorry er på besøg i værkstedet.

25 hjerneskadede arbejder og træner sammen i Kilden.  Den specialbyggede træningscykel, som Frank Andersen cykler på er forbundet med 9 kabeltromler. Så når Frank, der går under navnet Tour de Frank, cykler om formiddagen, så tømmer han 9 tromler af gangen.  

Derefter bliver de tomme tromler taget af og renset inden de bliver sendt ud af huset til genbrug. Sidste år blev det til 43 tons plastik, der røg ud fra værkstedet.

Men arbejdet er ikke kun godt for miljøet. Det gavner også de hjerneskadede.

-Ved at holde fast i en arbejdsidentitet modvirker man ensomhed og isolation, og det forhøjer ens generelle funktionsniveau. På den måde er man selvhjulpen meget længere, siger Kildens daglige leder, Susanne Galle.

  

  

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik