Fra vind og frost til solbriller: Sådan bliver weekendvejret

Vi går en iskold og blæsende omgang i møde henover weekenden. Men søndag skinner solen i Lorryland.

Forår! Hvor pokker er du?

Netop det spørgsmål er der nok en del danskere, der går stiller sig selv og vejrguderne i disse tider.

Vi er nemlig halvvejs gennem årets første forårsmåned, men Kong Vinters iskolde ånde ånder os stadig i nakken.

Ser man på weekendens vejr, så bliver det domineret af den sibiriske kulde, som for anden gang på lidt over to uger strømmer ind over os fra øst.

Faktisk skal vi 17 år tilbage i tiden for at finde koldere vejr på denne tid af året, skriver TV 2 Vejret. Vi skal nemlig igennem et såkaldt isdøgn, hvor temperaturen er under frysepunktet alle døgnets 24 timer, og ikke siden 19. marts 2001 har der ifølge TV 2 Vejret været isdøgn i København så sent på året.

Møgkøligt

Den sibiriske kulde kommer fredag ind over landet fra øst med en hård vind til kuling.

Ifølge vagthavende meterolog hos DMI, Mette Wagner, så falder temperaturen ned til syv grader i nat lokalt i Lorrys sendeområde.

- Lørdag vil den snige sig op og ligge omkring frysepunktet, men der vil samtidig blæse en frisk til hård vind, så det vil føles som minus 11 grader. Det er møgkøligt, så man skal holde på hue og vanter, siger hun og tilføjer, at der lokalt også er mulighed for "lidt småsne i luften".

Solrig søndag

Ifølge Mette Wagner vil vinden dog aftage lørdag aften, og når vi vågner søndag vil det være til temperaturer på op til tre grader i løbet af dagtimerne.

Samtidig vil vi kunne forvente os en masse sollys.

- Søndagen bliver solrig, og sammenlignet med lørdagen er vinden svag til jævn. Så det bliver en – efter omstændighederne – lækker, men kølig dag, siger hun.

Fordi der søndag ingen skydyne er til at holde på ’varmen’, så får vi dog igen frostvejr natten til mandag.

- Men næste uge bliver noget lunere. Helt op til syv grader midt på ugen. Men det er fortsat lidt usikkert, siger Mette Wagner.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik