Fra sprængfarligt museum til stenalder: Sommer i Lejre er fuld af historie

Det naturskønne Lejre er et historisk slaraffenland. Her bliver du draget af historiens vingesus, som fører dig helt fra middelalderen til Anden Verdenskrig. <!--[cke_placeholder_file:{"caption":"","id":"288309","type":"image"}]-->

TV2 Lorry har gennem sommeren fået borgmestre og lokale ildsjæle fra de 34 kommuner i vores sendeområde til at anbefale forskellige seværdigheder rundt om i Lorryland.

Denne gang er sommerprogrammet nået til Lejre Kommune – en kommune, der byder på flot natur og en masse historie.

Sagnlandet Lejre

Lad os rejse 1000 år tilbage i tiden!

Det lyder næsten for godt til at være sandt, men ikke desto mindre kan du i løbet af sommeren få en fornemmelse af, hvordan det var at leve i oldtiden. Denne forhistoriske fornemmelse finder du i Sagnlandet Lejre.

Sagnlandet Lejre er en historisk oplevelsespark, der tager dig tilbage til dengang, hvor der hverken var fjernsyn eller internet.

Sagnlandet er placeret i naturskønne omgivelser, hvori forskellige huse og miljøer fra stenalder, jernalder, vikingetid og 1800-tallet danner rammerne om en ren sanseoplevelse for både børn og voksne.

Læs mere her.

I Sagnlandet Lejre kan du prøve kræfter med at sejle og lave mad på traditionel vis.

Egholm Museum:

Tidsrejsen fortsætter, men denne gang tager den os kun godt 80 år tilbage i tiden. Her lander vi midt i Egholm Museum – et våbenmuseum, der er sprængfyldt med alverdens skydevåben og krigsgenstande fra Anden Verdenskrig. Både danske, tyske, russiske og amerikanske soldaters krigsmateriel er repræsenteret på Egholm Museum, hvor hele udstillingen afsluttes med en afdeling om de danske frihedskæmpere. 

Udover udstillingen af genstande fra Andens Verdenskrig finder man også en western-afdeling på museet. Her er flere udstoppede dyr og antikke jagtvåben placeret.

Læs mere her.

Egholm Museum har alt fra store kanoner til antikke geværer.

Tadre Mølle:

Vi forsætter i de historiske lag, hvor turen nu er kommet til den gamle Tadre Mølle. Møllen, der blev grundlagt i 1840, er en af de få sjællandske vandmøller, man kan opleve i fuld funktion på dets oprindelige plads. Man kan bl.a. se, hvordan møllehjulet bliver drevet rundt, samt hvordan korn bliver malet til mel. Det er en herlig oplevelse for både børn og voksne - en oplevelse, som passende kan afsluttes med en kop kaffe eller et stykke kage i møllens café. 

Læs mere her.

Tadre Mølle drives udelukkende af frivillige.

Udsigtspunktet over Mysselhøj:

Selvom den næste anbefaling ligger smukt placeret i et stort, markbeklædt landskab, kan vi ikke helt slippe det historiske perspektiv. I dette herlige område finder man nemlig Mysselhøj - en gravhøj fra oldtiden. Mysselhøj, som sandsynligvis er fra bronzealderen, er den eneste overlevende af en række gravhøje i området ved Gl. Lejre.

Læs mere her.

Ved udsigtspunktet over Mysselhøj er den røde "Lorry anbefaler"-sten placeret.

Ejby Ådal:

Den historiske tidsrejse er nu ved vejs ende, og du kan derfor med god samvittighed tage en dukkert i det kølige badevand ved Ejby Ådal. Det naturskønne område har et rigt plante- og dyreliv, og stedet lægger særligt op til lange gåture oppe på skrænterne eller nede i selve ådalen. Mens du nyder den friske luft i de flotte omgivelser, kan du passende lede tankerne hen på områdets historiske tilblivelse, som i sin tid blev skabt af istidens smeltevand.

Læs mere her.

Ejby Ådal er en vaskeægte naturperle i Lejre Kommune.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik