Fra nedbrændt stationscenter til ny bydel med lejligheder for alle

Tre højhuse med en fritsvævende bro over Avedøre Havnevej. Det kommende Rødovre Port satser på lejelejligheder for studerende, par, familier og ældre.

Det bliver et vartegn for Rødovre, med lejligheder, der er til for almindelige mennesker. Det nye Rødovre Port kommer til at bestå af tre højhuse på 14, 16 og 19 etager.  Og en del mindre etagehuse ved siden af. 

- Vi vil bygge leje-lejligheder for studerende, par, ældre og alle de almindelige lønmodtagere. Lejligheder, der er til at betale. Mange lejligheder i København koster 20.000 kr. om måneden. De her kommer til at koste det halve, siger direktør Thomas Færch fra Gefion Group til TV 2 Lorry i dag.

Og med 12 minutter til Københavns Hovedbanegård og motorvejen tæt på, skal byggeriet fyldes af de mange nye tilflyttere, som Rødovre forventer i fremtiden. En anslået vækst i befolkningen på 7,1 procent frem mod 2040 gør, at der skal skaffes boliger.

Rødovre Port skal bygges på begge sider af det nuværende Avedøre Havnevej i Rødovre, Langs med banelegmet ved Rødovre Station. Et højhus på den ene side af Rødovre-delen af vejen forbindes med to andre, på den grund hvor Rødovre Stationscenter før lå.

Med en to-etagers fritsvævende bygning hen over udfaldsvejen.

Der bliver også en gang- og cykelbro over vejen, lyder det i en pressemeddelelse fra Colliers International, der har solgt projektet til Gefion Group, som skal bygge Rødovre Port. Det skriver Jyllands Posten Erhverv.

Bygges op efter brand og nedrivning

Rødovre Stationscenter blev i oktober 2013 hærget af en voldsom brand, der i følge politiet var påsat. Branden brød ud om natten og da brandvæsenet om morgenen fik bugt med flammerne, var størstedelen af det 5000 kvadratmeter store center totalt udbrændt.

Siden blev det revet ned og i starten af året blev den nye bydel, Rødovre Port annonceret. Den bygges altså på grunden hvor Rødovre Stationscenter lå.

Det er Rødovre kommunes ønske at den del af Avedøre Havnevej, der går fra Rødovre Port og hen til krydset ved Roskildevej, skifter navn til Tårnvej i fremtiden.

- Vi starter med at bygge i foråret 2018 og Rødovre Port skal stå færdigt i 3-4 år senere, siger direktør Thomas Færch fra Gefion Group til TV 2 Lorry i dag. 

Strøg med små butikker

Udover lejligheder til 1000 beboere, skal højhusene rumme et strøg med små butikker. For Rødovre Centrum ligger tæt på.

- Der kommer til at ligge en stor dagligvarebutik ved stationen, så den er allerede med til at skabe en frekvens af mennesker, siger Camilla Drachmann Gram, projektudviklingsdirektør i Gefion Group til Jyllands Posten Erhverv i dag. 

 
 
Foto: Gefion

Planen er at have små butikker på et strøg, der ligger centralt i bebyggelsen og at leje erhvervslokaler ud til unge mennesker og til kontorfællesskaber. Simpelthen for at skabe liv i bydelen.

650 lejligheder skal Rødovre Port rumme på sine 37.500 m2, der også skal indeholde erhverv. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik