Fotografen Tine elsker Nordsjælland: Se hendes smukkeste billeder

Tine Uffelmann er en af mange fotografer i hovedstadsområdet, der deler sine smukke billeder og sin passion for fotokunsten på Instagram. Vi har lavet en række portrætter.

Artiklen er oprindeligt udgivet i juli 2022, men vi synes stadig, at den er læseværdig, derfor har vi genudgivet og tilføjet nogle af fotografens favoritter fra det seneste år. God fornøjelse.

Du kan bladre i Tines smukke billeder nederst i artiklen.

Tine har taget billeder lige siden, hun gik i fjerde klasse. Hun er en af de mange fotografer – eller aspirerende fotografer – der bruger Instagram som reklamesøjle.

Ved siden af sit arbejde som børnehaveleder bruger hun det meste af sin tid på at tage smukke billeder i naturen i sit lokalområde ved den nordsjællandske kyst.

- Jeg har for meget krudt i røven til at sidde stille i et fugleskjul og vente på det perfekte billede. Det meget tilfældigt, hvad jeg ser. Det er også det, jeg vil formidle – det er de samme oplevelser, andre kan få ved at tage ud i naturen, fortæller Tine Uffelmann.

Langs Sjællands nordkyst er der ret stor variation i et lille område med både hav, skove og søer. 

Der er også nogle unikke fredede naturområder som Heatherhill ved Rågeleje, der med sin lyng og græs kan sende ens tanker afsted mod det skotske højland, og det bakkede og vindblæste hedelandskab, , der bare går under navnet Ruslands bakker, omkring Rudolph Tegners Museum.

For Tine handler det om at formidle sin kærlighed til naturen gennem sine billeder, men også at få flere folks øjne op for, at vi skal huske at passe på den:

- Jeg er på det seneste blevet mere bevidst om, at den variation, jeg elsker i naturen, er truet, forklarer hun. 

Selvom vi hører meget om, at biodiversiteten er under tilbagetog mange steder i landet, vil Tine Uffelmann understrege, at hun også har haft oplevelser, hvor det ser ud til at gå den rigtige vej med dyrelivet.

- Der er også steder, hvor det går den anden vej. Jeg tog et billede af en tilfældig sommerfugl og lagde det op, og en bruger fortalte mig, at det var en vildt sjælden art, der for nylig var kommet tilbage til Nordsjælland, siger hun.

Se flere af Tines billeder på Instagram her.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik