Foto af Brøndbys mange farver skal bekæmpe had

Brøndby Strands borgere samledes søndag for at sende et postkort til Danskernes Parti med bydelens mange ansigter.

quote Vi oplever, at der er mange, der forsøger at skabe had og frygt. Nu viser vi, at Brøndbyb Strand siger nej.

Sama Sadat, arrangør

300 af Brøndbys beboere stimlede sammen ved Brønden i Brøndby søndag.

De skulle nemlig lave et virtuelt postkort, der skal sendes lige tilbage til det højrenationalistiske parti, Danskernes Parti, der tidligere på ugen smed flyers i postkasserne i Brøndby Strand med teksten "Til de fremmede" og en enkeltbillet hjem til Langbortistan.

Nu svarer Brøndby Strands borgere tilbage med et billede taget fra luften, som de virtuelt vil sprede, så Danskernes Parti kan se dem:

- Vi oplever, at der er mange, der forsøger at skabe had og frygt. Nu viser vi, at Brøndby Strand siger nej. Den slags er ikke velkommen her, siger Sama Sadat, der er arrangør af eventet.

- Vi bruger et dronebillede til at vise vores fællesskab, og så danskerne kan få sat ansigter på Brøndby Strands forskellige farver og former. 

Nu er det Brøndbys borgere til at tale

quote Det sidste stykke tid er der så mange eksperter og politikere, der har talt på vegne af Brøndby Strand. Nu vil vi gerne give borgerne lov til at sige noget om deres tanker og følelser.

Sama Sadat

Efter fællesbilledet vil der være taler fra fremtrædende personer i lokalmiljøet. Derudover vil der være fri adgang til mikrofonen for borgere, der har noget på hjerte.

- Det sidste stykke tid er der så mange eksperter og politikere, der har talt på vegne af Brøndby Strand. Nu vil vi gerne give borgerne lov til at sige noget om deres tanker og følelser, siger Sama Sadat. 

Derfor er Brøndby Strand på alles læber

Danskernes Parti valgte netop Brøndby Strand som modtager af flyeren, fordi Folketinget tidligere havde udtrykt bekymring for områder som Brøndby Strand.

Her udgør andelen af personer med ikke-vestlig baggrund omkring halvdelen af befolkningen.

Danskernes Parti brugte postkasserne i Brøndby Strand til at starte en kampagne for "at gøre Danmark dansk igen.

DISSE ORD STARTEDE DEBATTEN OM BRØNDBY STRAND

55 stemmer mod 54 vedtog i folketingsvedtagelse nr. 38 et forslag, der skelner mellem "danskere" og "indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande". 

Efter en forespørgselsdebat rejst af Dansk Folkeparti på grund af bekymring for befolkningssammensætningen i postnummer 2660 Brøndby Strand vedtog VLAK-regeringen og DF følgende:

»Folketinget konstaterer med bekymring, at der i dag er områder i Danmark, hvor andelen af indvandrere og efterkommere fra ikkevestlige lande er over 50 pct. Det er Folketingets opfattelse, at danskere ikke bør være i mindretal i boligområder i Danmark.«

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik