Politiet beslaglagde allerede kort efter ulykken en stribe vandscootere på havnen i Brøndby. En 24-årig mand er varetægtsfængslet til 1. juni. Han er sigtet for dobbelt uagtsomt manddrab, for hensynsløst at have udsat andre for livsfare og for at have undladt at hjælpe personer i nød. Foto: Mathias Øgendahl

En uge efter dødsulykke: "Alle tænker på det"

Hos GoBoat har man færre både i vandet efter dødsulykken i sidste weekend. Men man forsøger at fortsætte arbejdet som før.

For præcis en uge siden brød en flok hensynsløse unge reglerne i Københavns Havn og sejlede deres vandscootere forbi Islands Brygge i høj fart. 

Vi skal sørge for, at de her piger ikke døde forgæves

Kasper Eich-Romme, GoBoat

Det resulterede i drabet på to amerikanske piger, da en vandscooter torpederede en udlejet båd fra virksomehden GoBoat. 

Og her er man stadig mærket af oplevelsen. 

-  Det er jo en situation, som er umulig at kapere. Nogle medarbejdere har været rigtig tæt på, og andre var ikke på arbejde, men alle tænker på det. Vi skal videre, men vi vil aldrig glemme hændelsen, fortæller medejer Kasper Eich-Romme til TV 2 Lorry. 

Læs også Han mistede sin datter i Københavns Havn: "Det var en ulykke"

Hverdagen skal fortsætte

Samtlige medarbejdere blev tilbudt krisehjælp, og en enkelt har taget imod tilbuddet, ligesom ejerne også har været i kontakt med en psykolog. 

- Vi blev anbefalet af psykologerne at holde åbent i dagene efter og fortsætte som vi plejer. Det er en måde at bearbejde ulykken på. Og så skylder vi også pigerne det. Men alle medarbejdere er opmærksom på, at de altid kan komme til os, hvis der er noget. Jeg vil nødig stå i en situation, hvor en af dem knækker, fordi vedkommende har set en vandscooter, siger medejeren til TV 2 lorry. 

Der har ikke været en eneste vandscooter i havnen siden, og han understreger, at GoBoat vil gå aktivt ind i kampen mod de her hurtigsejlende maskiner i Københavns Havn. 

- Vi skal sørge for, at de her piger ikke døde forgæves.Vi vil være med i kampen for at få strammet op, så man ikke kan sejle rundt i fremtiden, som det er foregået, siger han. 

Læs også Overborgmesteren åben for at lukke vandscooternes smuthul

Kunder har det i baghovedet

Det kan føles uhørt at sejle rundt og hygge sig i havnen kort efter, at to pigerne har mistet livet på tragisk vis. Men der har faktisk været masser af gæster hos GoBoat, der dog har valgt at sætte færre både i vandet. 

- Der er fuldt booket i weekenden, men jeg har for medarbejderens skyld sørget for, at vi har færre både i vandet. så de får det lidt mere roligt, siger Kasper Eich-Romme. 

Kunder har ellers haft mulighed for at få pengene tilbage efter ulykken, men det gjorde få brug af. Til gengæld har flere bådlejere haft brug for at nævne ulykken eller spurgt til, om de nu kan føle sig sikre:

- Men som andre gæster så også altid svarer, så har det nok alrig været mere sikkert end nu. Jeg føler mig overbevist om, at der ikke kommer flere vandscootere forbi i det næste lange stykke tid. 

Læs også Vidne filmede vandscootere før og efter dødsulykke: "Vi kalder dem terrorister"

En video viser vandscooterne ankomme til Københavns Havn, kort før to personer mister livet:

00:52 Luk video