Førtidspensioner ligger i en pukkel

Det har krævet mere tålmodighed end ellers at vente på svar på ansøgningen om førtidspension. Igennem længere tid har sagerne hobet sig op på Jobcenter Roskilde, skriver DAGBLADET Roskilde.

- Vi har haft rigtigt meget fokus på rettighed i forhold til ledige, der skal indkaldes til samtaler og i aktiveringstilbud inden for en bestemt periode, og det har altså krævet, at vi har været nødt til at løfte andre ting af skuldrene på medarbejderne. Blandt andet førtidspensionen, siger chef for jobcenteret, Anne Haarløv og understreger, at travlheden ikke er et udtryk for, at flere beder om førtidspension.

Hun fortæller, at flere har ventet på svar i adskillige måneder, og at det udover fokus på rettidigheden har været et nyt computersystem, som har været årsagen til, at sagerne om førtidspension har hobet sig op.

I januar tog jobcenteret konsekvensen og ansatte en medarbejder til at tage sig af førtidspensionen frem til juni, hvor det igen skulle være muligt at få svar på sin ansøgning inden for en overskuelig periode, skriver DAGBLADET Roskilde.