Første skridt mod ny tunnel under jernbanen i Køge

Køge Kyst har nu fundet de to firmaer, som skal rådgive byudviklingsselskabet med de to projekter, der rent fysisk kommer til at skyde byomdannelsen af det centrale Køge i gang.

Det er flytningen af Ivar Huitfeldtsvej langs jernbanen i det centrale Køge samt ikke mindst en ny vejtunnel under banen i den nordlige ende af Stationsområdet. Grontmij skal være Køge Kysts rådgiver på flytningen af Ivar Huitfeldtsvej, mens COWI bliver rådgiver på anlæggelsen af den nordlige vejtunnel.

Det fortæller projektdirektør Jes Møller fra Køge Kyst til DAGBLADET Køge.

- Det her er første led i en kæde, og vi regner med, at det her er færdigt i løbet af 2014, fortæller Jes Møller, der betegner den kommende tunnel under jernbanen som en »dåseåbner«.

For når der er hul igennem til bilerne i den nordlige del, så vil det blive muligt at nedlægge den nuværende udskældte jernbaneoverskæring med bomme midt i Køge og rykke ind med de entreprenørmaskiner, der her skal anlægge den brede fodgænger-underføring. Fodgænger-underføringen skal binde Torvet og gårdene i det centrale Køge sammen med havnen og vandet.

Derudover etableres der på et senere tidspunkt en gangbro over jernbanen ved Køge Station, og på længere sigt skal der skabes adgang under banen til nye parkeringshuse syd for stationsområdet, skriver DAGBLADET Køge


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik