Forsøgt likvideret på klos hold: Politi søger vidner til drabsforsøg

Københavns Politi efterforsker fortsat et drabsforsøg fra februar, hvor en mand blev skudt på nært hold. Videomateriale er nu offentliggjort.

Manden affyrede to til tre skud og stak derefter af i den sølvgrå bil af mærket VW Passat. Foto: Københavns Politi

Den 21. februar omkring klokken 21.35 kører en sølvgrå, stjålet bil af mærket VW Passat langs parkeringspladsen ved Bygmestervej 15 i Københavns Nordvestkvarter.

Den standser ved udkørsel, hvor en sølvgrå Mercedes stationcar er i færd med at bakke ud.

Ud af folkevognen stiger en hætteklædt mand bevæbnet med et håndvåben. Han løber over til den sølvgrå Mercedes, stopper tæt på bilens førersæde og afgiver en salve på to til tre skud mod føreren, hvorefter han løber tilbage i bilen, der bakker væk fra gerningsstedet.

Artiklen fortsætter under videoen...

00:34

Overvågningsvideo fra drabsforsøget.

Luk video

Bilen bliver senere fundet udbrændt på en parkeringsplads ved Træets Kvarter i Ballerup. Skudofferet, en 28-årig mand "godt kendt" af politiet, overlever.

Siden da har Afdelingen for Organiseret Kriminalitet ved Københavns Politi efterforsket drabsforsøget, men uden held.

Derfor har de i dag offentliggjort fotos og videomateriale fra likvideringsforsøget i håb om, at vidner kan hjælpe med at identificere den hætteklædte gerningsmænd.

Artiklen fortsætter under billedet...

Det er politiet opfattelse, at gerningsmanden iført mørkt tøj kan genkendes ud fra beklædning, statur og gang eller løbestil. Foto: Københavns Politi

Læs også Mand ramt af skud i Københavns Nordvestkvarter

Selvom ansigtstræk kan være svære at spore på det tilgængelige videomateriale, mener politiet, at især gerningsmandens måde at bevæge sig på kan være med til at opklare drabsforsøget.

- Afdelingen for Organiseret Kriminalitet har valgt at offentliggøre vedhæftede video i håb om, at nogen kan genkende personen i mørkt tøj, der afgiver skud, eller kan give oplysninger om, hvem der har haft rådighed over Passaten i perioden efter brugstyveriet, og indtil bilen bliver brændt af. Det er politiet opfattelse, at gerningsmanden iført mørkt tøj kan genkendes ud fra beklædning, statur og gang eller løbestil, siger politikommissær Carsten Lerbjerg.

Henvendelser fra borgere bedes rettet til 1-1-4.

Gerningsmændenes køretøj

VW Passat med registreringsnummer AR95501 og er stjålet fra en adresse på Bavneåsen i Hedehusene mellem jul og nytår i 2017.

Bilen er set ved Træets Kvarter i Ballerup både før og efter drabsforsøget.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik