Forslag: Nyt korps skal hjælpe støjplagede københavnere

Indsatsgruppe skal gøre det lettere for Indre Bys beboere at klage over støj.

Enhedslisten vil komme fortvivlede beboere i Indre By, der føler sig støjchikanerede af bydelens natteliv, til undsætning.

Og det skal ske i kraft af én central indsatsgruppe, som beboerne kan henvende sig til, når de føler sig forurettede.

Det foreslår i hvert fald Enhedslistens lokale kandidat til Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune, Allan Mylius Thomsen.

»Beboerne i Indre By oplever stigende gener fra nattelivet, men er nærmest retsløse i det nuværende system, hvor de forskellige myndigheder har svært ved at samarbejde. Det har jeg selv været udsat for, og de beboere, der ikke, som jeg, er bekendt med klagesystemet, er jo helt prisgivet«, siger han til politiken.dk.

I dag er flere offentlige myndigheder involveret i byens natteliv.

Således hører restauratørernes bevillinger under Københavns Bevillingsnævn, som er placeret i Kultur- og Fritidsforvaltningen.

Kontrol med gadeforurening og støjgener i ejendomme hører derimod under Miljøkontrollen i Teknik- og Miljøforvaltningen.

Og endelig figurerer gadestøj og deslige under Københavns Politis specialenhed.

De tre instanser er ifølge Enhedslisten imidlertid så dårligt internt koordineret, at mange borgere føler sig fanget i et bureaukratisk mismask.

Desuden har myndighederne hver for sig ikke de fornødne ressourcer til i det daglige at behandle borgernes klager, hvorfor det ifølge venstrefløjspartiet altså vil være fornuftigt med én samlet enhed.

»En sådan enhed vil gøre det nemmere for borgerne at klage, nemmere for restauratørerne, som så kun skal henvende sig ét sted, og nemmere for Bevillingsnævnet at vurdere de enkelte klagers berettigelse«, siger Allan Mylius Thomsen.

Han understreger, at indsatsstyrken ikke kun skal kunne operere i Indre By, men i hele København, da »andre af byens kvarterer er lige så plaget af støj og skrål i de sene nattetimer«.

Og lokalpolitikeren er villig til at gå langt for at sikre ressourcer til de ekstra kræfter, han ønsker, at indsatsstyrken skal have.

»Vi vil argumentere stærkt for, at der bliver bevilget ekstra midler til det her område. For som det er i dag, har for eksempel Miljøkontrollen ikke det store overskud til selv at begive sig ud i nattelivet, sådan som de ellers burde gøre«, siger han.

Forslaget kommer efter den seneste tids heftige debat om nattelivet i Indre By, og de gener, som mange beboere oplever, når festerne tager overhånd.

De mange protester har senest ført til, at Kultur- og Fritidsudvalget nu har sendt en ny restaurationsplan i høring, som fremover skal sætte nye rammer for nattelivet.

I den foreslås det blandt andet, at man strammer retningslinjerne for placering af udskænkningssteder, skrald og rod i gaden, støjniveau i forhold til omkringliggende beboelse og rygeforhold, sådan at larm i gaden reduceres.

Og netop de retningslinjer er hvad Indre By Lokaludvalg i dag holder debatmøde om.

På mødet, der finder sted i Bibliotekssalen i toppen af Rundetårn klokken 19-22, og som er åbent for alle, vil blandt andre Bent Lohmann, formand for Indre Bys Lokaludvalg, og forsker Sebatien Tutenges fra Center for Rusmiddelforskning holde oplæg om nattelivet og dets udfordringer samt mulige løsninger.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik