Forslag: Nordsjællandske kommuner skal selv betale motorvejsundersøgelser

En række nordsjællandske borgmestre presser på for at få bygget motorvejene til Frederikssund og Hillerød færdigt. Et nyt forslag går ud på, at kommunerne skillinger sammen om at få lavet de nødvendige forundersøgelser.

At færdiggøre Hillerødmotorvejen er et hedt ønske i flere nordsjællandske kommuner, men så sent som i går sagde transportminister Hans Christian Schmidt (V) nej - kassen er tom! Nu foreslår folketingsmedlem Hans Andersen (V) fra Hillerød, at kommunerne selv spytter et mindre beløb i kassen for at være 100 procent klar, når transportministeren finder de store penge frem.

"Vi kan lige så godt bruge tiden på at få lavet de undersøgelser, så vi er klar, når Christiansborg finder de milliarder, der skal til for at kunne lægge asfalt på vejene," siger Hans Andersen (V) til TV2 Lorry.

Hillerød, Halnæs, Helsingør, Gribskov, Frederikssund og Fredensborg er de seks kommuner, der åbent har meldt ud, at de nu samarbejder for at få overtalt transportministeren til at sætte penge af til færdiggørelsen af motorvejene til Frederikssund og Hillerød.

Inden byggeriet af motorvejene går i gang, skal der laves forundersøgelser for cirka 10 millioner kroner og en VVM-undersøgelse til cirka 40 millioner kroner. Hvis de seks kommuner, der har indledt et formelt samarbejde for at få flere motorveje til Nordsjælland, skillinger sammen, vil det blive lidt over 8 millioner kroner per kommune.

"Jeg synes, det lyder som en god idé at gå sammen om at få lavet de undersøgelser, der kan få banet vejen for investeringer fra Christiansborg. Men når det gælder økonomien, er jeg bekymret. Her i Fredensborg har vi slet ikke den slags penge til at bruge på en undersøgelse," siger Fredensborgs borgmester Thomas Lykke Pedersen (S) til TV2 Lorry.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

s-tog

Ny køreplan for S-tog: Ballerup bliver den store vinder

hjort_paakoert.jpg

Lokal jæger oprørt: Måtte aflive påkørt hjort - bilist var forduftet

Kystbanetog

playForringelser på Kystbanen - nordsjællandske borgmestre frustreret

20190131-162034-L-1920x1281we

Udiplomatisk parkering: Her er ambassaderne med flest ubetalte parkeringsbøder

Frederikssund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere