Forsikringsselskab vil ikke give Gitte erstatning: "Det er et overgreb på min personlighed"

Gitte Mytysia kan kun arbejde syv en halv time ugentligt. Det er blevet vurderet efter en trafikulykke. Men forsikringsselskabet så hende på Facebook og smækkede kassen i.

- Først blev jeg meget berørt af det. Meget ked af det. Og så blev jeg fanme sur. 

quote Jeg troede, at det var sådan her i Danmark, at det var lægerne, der kom med det sygdoms-mæssige og en bedømmelse af, hvad man kan og ikke kan. 

Gitte Mytysia

Sådan siger Gitte Mytysia fra Græsted om måden, hvorpå hendes forsikringsselskab TopDanmark har behandlet hendes sag.

Gitte Mytysia har for år tilbage været impliceret i et trafikuheld, og fik derfor af Arbejdsmarkedets Erhvervssikring vurderet, at hun kun kan arbejde syv en halv time om ugen. Det betød, at hun i 2011 fik tildelt godt 600.000 kroner i arbejdsskadeerstatning.

Men nu smækker TopDanmark kassen i, fordi Gitte Mytysia går til hundeudstillinger med sine franske bulldogs. Noget de har kunne holde øje med på Gitte Mytysias Facebook-profil. 

quote Det tager mig fire dage bagefter en hundeudstilling at komme ovenpå. 

Gitte Mytysia

- Jeg troede, at det var sådan her i Danmark, at det var lægerne, der kom med det sygdoms-mæssige og en bedømmelse af, hvad man kan og ikke kan. Jeg har lært af folk, der kører erstatningssager, at man ikke skal lægge noget ud på Facebook, siger hun til TV 2 Lorry og fortsætter: 

- De kan jo ikke se ud fra de billeder, at det tager mig fire dage bagefter en hundeudstilling at komme ovenpå. Jeg føler lidt det er et overgreb på min personlighed. 

TopDanmark har ikke ønsket at stille op til interview i dag, men skriver i en mail:

quote <em>Det er vores opfattelse, at du bruger en stor del af dine ressourcer på din fritidsinteresse.</em>

TopDanmark til Gitte Mytysia

"Vi går ikke generelt og følger med i kunder eller skadelidtes gøren og laden på fx hjemmesider eller Facebook. Men i denne skadesag har vi undret os og derfor lavet en Google-søgning. Her kan enhver se, at skadelidte hyppigt deltager i hundeudstillinger over hele landet."

I afslaget på arbejdsskadeerstatningen, som Gitte Mytysia fik tilsendt, skriver de da også, at: "Det er vores opfattelse, at du bruger en stor del af dine ressourcer på din fritidsinteresse." 

Ifølge TopDanmarks undersøgelser har Gitte Mytysia deltaget i 29 udstillinger mellem 2013 og 2016. Selv siger hun, at billederne fra Facebook er øjebliksbilleder, som ikke fortæller noget om hendes generelle tilstand. På et af de omdiskuterede billeder sidder hun på gulvet sammen med sin hund, efter den har vundet en udstilling.

quote  Så blev jeg svimmel, så jeg satte mig ned. Det blev der så taget et billede af. 

Gitte Mytysia

- Jeg blev svimmel. Jeg ville sætte mig på hug, fordi han vandt, og så blev jeg glad selvfølgelig. Og så blev jeg svimmel, så jeg satte mig ned. Det blev der så taget et billede af. Men hvad vil de bruge dét til? 

Arbejdsmarkedets Erhvervs-forsikring vurderer, at Gitte Mytysia  er berettiget til yderligere 400.000 kroner i erstatning.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik