Forsikring dækker ved voldsomt skybrud

Regnen i aftes nåede i store dele af Sjælland "voldsomt skybrud", og så dækker forsikringen oversvømmede kældre.

Den voldsomme regn lørdag aften og natten til søndag nåede i store områder af Sjælland op på niveauet "voldsomt skybrud", og dermed dækker forsikringen i de fleste tilfælde oversvømmelser af kældre og biler.

Det oplyser chefkonsulent Christian Skødt i Forsikring og Pension, der er erhvervsorganisation for forsikringsselskaberne.

- For at der er tale om voldsomt skybrud, skal der være faldet 40-50 mm. regn på 24 timer, og det er tilfældet på et stort område fra omkring Køge til Gilleleje, forklarer han og tilføjer, at nogle enkle forsikringsselskaber også dækker, hvis der er faldet under 40 mm.

Forsikringen dækker både skader på indbo og på huset.

- Forsikringen dækker også at få tømt vandet ud og efterfølgende tørret. Det er bare vigtigt at få det sat i gang hurtigst muligt. Og så skal man endelig ikke smide noget ud, før forsikringssagen er slut, tilføjer chefkonsulenten.

Det er dog en forudsætning, hvis forsikringen skal dække, at afløb og lignende ikke har været tilstoppede.

Tilsvarende må oversvømmelserne ikke være forårsaget af oversvømmede åer, hvis man vil være sikker på, at ens forsikringsselskab dækker. Gør det ikke det, kan man dog prøve hos Stormrådet, oplyser Christian Skødt.

Om man bor i et område, hvor regnen nåede op på voldsomt skybrud, kan man tjekke på hjemmesiden forsikringsvejret.dk.

Når det kommer til oversvømmede biler, dækker forsikringen kun, hvis man har en kaskoforsikring. Har man kun en ansvarsforsikring, er der ingen hjælp - heller ikke hos Stormrådet, forklarer Christian Skødt.

/ritzau/


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik