Forsamlingshus meldt for racisme

Harløse Forsamlingshus har dårlige erfaringer med store fester og lejer af princip ikke lokaler til folk med anden etnisk baggrund. Det er ikke tilladt. Nu er forsamlingshusets vicevært meldt til politiet for racisme, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det er ikke tilladt at diskriminere kunder på grund af deres hudfarve og kulturelle rødder i et andet land, men det skete for en familie fra København, da den tog til Harløse Forsamlingshus for at leje lokaler til en fest.
I stedet for en aftale om festlokaler fik familien den besked, at forsamlingshuset principielt ikke lejer ud til folk med anden etnisk baggrund end dansk.
- Vi mødte viceværten, der sagde: »Jeg er ikke racist - men jeg skal allerførst lige høre: Er det et udenlandsk arrangement, I skal holde? Jeg kan lige så godt sige, at jeg har ikke noget imod fremmedarbejdere - men i princippet lejer vi ikke vores lokaler ud til folk af anden etnisk herkomst ...«, fortæller Viyan Duman, der er dansk statsborger med kurdiske rødder.
Viceværten John Pedersen forklarer, at forsamlingshuset på baggrund af dårlige erfaringer fra tidligere selskaber altid er skeptiske, når det handler om store fester, og der er derfor indført en række retningslinjer for at sikre, at der ikke er for mange mennesker i lokalerne, og at der bliver ryddet ordentligt op igen efter festen.
- Jeg sagde til dem, at de skulle overbevise mig om, at der ikke blev ballade med dem, sådan som vi har haft med en masse andre, fordi vi sådan set ikke vil leje ud til de store fester til udlændinge, men at vi nok kunne finde ud af noget, fortæller John Pedersen.
Viyan Duman og hendes familie blev dog så krænket af den holdning, at de forlod forsamlingshuset og anmeldte episoden til politiet.
Hos Dokumentations- og rådgivningscenteret om racediskrimination støtter man op om familien.
- Det er en overtrædelse af lov om forbud mod forskelsbehandling på grund af race, når man nægter at betjene folk på grund af etnicitet, siger centerleder Niels Erik Hansen.
Nordsjællands Politi behandler i øjeblikket anmeldelsen, og John Pedersen afventer sagens udfald.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik