Fornyet håb for nærpolitistation

Beslutningen om at lukke nærpolitistationen i Rønnebærparken i Roskilde bliver nu taget op til fornyet overvejelse hos ledelsen i Midt- og Vestsjællands Politi, skriver DAGBLADET Roskilde.

- Det er klart, at jeg vil genoverveje beslutningen, når borgmesteren beder mig om det, siger politidirektør Anders Linnet.
Det gjorde Poul Lindor Nielsen (S) i et brev sendt til politidirektøren fredag. Her påpeger borgmesteren, at han mener, det vil være skadeligt for området, hvis stationen lukker.
Det er ellers besluttet, at den to mand store nærpolitistation i Rønnebærparken skal lukke den 1. maj. Den beslutning har vakt stor bekymring hos særligt de ældre beboere i Æblehaven, der ligger i forlængelse af Rønnebærparken. Mange føler sig voldsomt utrygge efter, at området den sidste tid har været plaget af blandt andet hjemmerøverier, hvor ældre har fået deres døre sparket ind om natten. Også tricktyverier plager området, og derfor har mange beboere svært ved at se det fornuftige i at lukke nærpolitistationen.
De to nærbetjente advarer også om, at de forudser en stigning i den kriminelle aktivite, hvis stationen lukker. Og derfor mener politiassistent, Svend Østergaard Sørensen også, at det er yderst fornuftigt, at politiledelsen nu genovervejer sagen.- Og så håber jeg, at de fokusere på, hvordan vi får de bedste muligheder for at udføre vores arbejde som betjente i stedet for at tage beslutninger på baggrund af bureaukrati, siger han.
Borgmester Poul Lindor Nielsen har i løbet af weekenden fået flere henvendelser fra både beboere og folk, der arbejder i området.
- Og de har jo bekræftet mig i, at det vil være rent ud sagt forfærdeligt for området, hvis nærpolitistationen lukker, siger han.
Direktør for Boligselskabet Sjælland, der ejer mange boliger i området, Bo Jørgensen, melder sig i dag også i koret af bekymrede og sender et brev til politidirektøren.
- Jeg kan slet ikke se fornuften i den beslutning, siger han.
Politidirektør Anders Linnet ønsker ikke, at kommentere borgmesterens eller borgernes bekymringer yderligere, før han han drøftet sagen med Poul Lindor Nielsen på et møde i morgen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Bedstemor Ann1

playBedstemor Ann har haft 19 plejebørn: "Nærkontakt med dyr er vigtigt"

metaldetektor

Henrik tabte sin guldring: Fundet med hjælp fra lokal facebookgruppe

Hund, kat og hest

Hader dit dyr nytårskrudt? Her er, hvad du kan gøre

unge hjemløse

Slut med unge sofa-sovere: København opfører 36 ’skæve boliger’

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere