Formand for tyrkisk kulturhus i chok: Moske ødelagt af kraftig brand

Politiet undersøger fortsat årsagen til gårsdagens brand i et tyrkisk kulturhus I Hedehusene. Branden ødelagde en bedesal i bygningens moske.

Den kraftige brand, som lørdag eftermiddag brød ud i et tyrkisk kulturhus i Hedehusene, har ødelagt en bedesal i bygningens moske.

Det fortæller kulturhusets formand Ömer Dogan.

- Det ser ikke godt ud. Et 300 kvadratmeter stort gulvtæppe er blevet ødelagt og skal nu udskiftes, og en kuppel er gået i stykker, siger han til TV 2 Lorry.

Politiet fik anmeldelsen om branden klokken 16.32. Billeder fra stedet viste kraftig røg fra kulturhusets tag, og først ved 20-tiden var branden slukket.

(Artiklen fortsætter under billedet)

 
 
Foto: Mathias Øgendahl

Ingen personer kom til skade ved branden, men mange af kulturhusets brugere er dybt berørt, fortæller Ömer Dogan.

- Dem, der dagligt bruger moskéen, er meget chokerede og kede af det. Vi kommer nok til at lukke moskéen de næste tre til fire måneder, så vi skal til at undersøge, om vi kan låne nogle lokaler andre steder til at bede i, siger han.

Mistænker solceller på taget

Politiet er fortsat ved at undersøge, hvad brandårsagen er. Selv tror Ömer Dogan, at branden muligvis kan skyldes nogle solceller på taget af bygningen til moskeen.

- Jeg tror ikke, den er påsat. Vi har slet ingen problemer med nogen, siger han.

(Artiklen fortsætter under billedet)

 
 
Foto: Mathias Øgendahl

Det Tyrkiske Kulturhus i Hedehusene er blot seks år gammelt. De blev færdigbygget i 2013 og huser både en moske, en café og en række lokaler, som blandt andet benyttes til forskellige kulturelle arrangementer og koranundervisning i weekenderne, forklarer Ömer Dogan.

I øjeblikket er hele kulturhuset lukket, og bygningen bevogtes af politiet, mens de efterforsker brandårsagen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik