Formand: Naboer fortsætter med klager over rockerborg

Københavns Kommune har brug for stærkere beviser, hvis rockerborg i Vanløse skal forbydes, lyder det.

Naboerne til den omstridte rockerborg i Vanløse skal selv være gode til at anmelde eventuelle forseelser, hvis Københavns Kommune skal være i stand til at fjerne Bandidos-rockernes klubhus.

Sådan lyder det samstemmende fra byens teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) og de to københavnske lokalpolitikere Jakob Hougaard (S) og Jakob Næsager (V), der har gået forrest i kampen for at forhindre Bandidos i at bruge ejendommen.

Men naboerne på Tudskærvej har et utal af gange meldt uroligheder og andet til politiet, siger Lars Georg Jensen, der er formand for grundejerforeningen på Tudskærvej i Vanløse.

- Naboerne er gode til at ringe politiet, når der er grund til det, og det har vi gjort rigtig, rigtig mange gange, siger han og understreger, at der har været langt flere klager end de to, som han har set nævnt i det foreløbige bevismateriale.

Mandag aften opgav Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune foreløbig at gøre mere i sagen. Derfor er der brug for stærkere beviser for rockernes eventuelle forseelser.

Natur- og Miljøklagenævnet underkendte i sidste uge Københavns Kommunes afgørelse, som forbød rockergruppen Bandidos at benytte huset som klubhus. Den afgørelse tog Teknik- og Miljøudvalget til efterretning mandag.

Derfor har lokalpolitiker Jakob Næsager bedt blandt andre politiet om at komme med beviser for, at huset bliver brugt til andet end beboelse.

Men hvis Teknik- og Miljøudvalget ikke vil gøre mere i sagen, må højere magter træde til, mener Lars Georg Jensen.

- Man har forsøgt sig med de eksisterende regler, og det er ikke gået godt. Derfor skal Folketinget skaffe nogle stærkere regler.

- Det er et politisk valg om, hvad der er vigtigst. Er det hårdkogte kriminelles forsamlingsfrihed, eller er det almindelige familiers tryghed i deres eget hjem, spørger Lars Georg Jensen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik