Forlystelsespark i flammer: Stor brand brudt ud på Bakken

Onsdag aften er der opstået en brand i verdens ældste forlystelsespark, Bakken ved Klampenborg. Parkens gæster er evakueret.

00:46

Video: Presse-fotos.dk

Opdateret torsdag morgen kl. 07: Brandfolk kæmper stadig med flammerne, men branden er under kontrol og har ikke spredt sig til andre bygninger. To restauranter er brændt ned, og en kran arbejder med at få bygningerne fjernet, så de sidste gløder kan slukkes.

 

En stor brand er brudt ud i forlystelsesparken Bakken nord for København.

Politi og beredskab er hastet i udrykning til Bakken for at få slukket branden.

Det bekræfter Nordsjællands Politi.

- Der er ild løs derude. Vi er i gang med at rykke ud. Mere kan jeg ikke sige lige nu, siger Martin Bakke, der er vagtchef ved Nordsjællands Politi til TV 2 Lorry omkring klokken 20.50.

Artiklen fortsætter efter videoen...

00:34 Luk video

Branden opstod på restauranten Balkon 51.

Opstod sandsynligvis fra el-installation

Nabil Dia, der er ansat på restauranten, opdagede branden, da han pludselig kunne se og lugte røg. Da han eftersøgte restaurantens lager kunne han se røg stige op gennem gulvbrædderne.

- Jeg går nedenunder og spørger de andre restauranter, om de har set noget eller også kunne lugte det. De tror, jeg tager pis på dem, for der er intet hos dem, siger han til TV 2 Lorrys udsendte reporter.

Herefter alarmerede han personale og brandvæsen og fik evakueret bygningen.

Politiet modtog anmeldelsen om branden klokken 20.34.

Samtlige gæster evakueret

Ifølge politiet er der ikke meldinger om tilskadekomne ved den omfattende brand.

Samtlige gæster i forlystelsesparken Bakken blev evakueret som følge af branden. Det oplyser Nordsjællands Politi.

Læs også Brand i lejlighed på Frederiksberg

På twitter skriver politikredsens vagtchef klokken 21.17, at branden er opstået i en af forlystelsesparkens restauranter.

- Restaurant overtændt på Bakken. Brandvæsenet på stedet bekæmper branden. Bakken evakueret for gæster. Umiddelbart ingen tilskadekomne. Ikke yderligere for nuværende, lyder beskeden på twitter.

Der er tilkaldt brandvæsen fra flere forskellige stationer. Politi, brandvæsen og ambulancer er til stede.

På twitter skriver Beredskab Øst klokken 22.20, at man har "indsat massive styrker til begrænsning af voldsom brandudbredelse".

Bakken har åbent hver dag i efterårsferien indtil klokken 21. Gæsterne er dermed blevet evakueret, ganske kort tid inden parken skulle lukke.

Bakken har normalt ikke åbent i efterårsferien, men som noget nyt i år har den valgt at holde ferieåbent.

Artiklen fortsætter efter billederne...

  Foto: Presse-fotos.dk

  Foto: Presse-fotos.dk

  Foto: Thomas Sjørup - Ritzau Scanpix

Frygt for, at branden spreder sig

Ifølge TV 2 Lorrys fotograf på stedet er branden opstået i en restauranten Balkon 51 beliggende på første sal i nærheden af Bakkens gamle rutsjebane - også kendt som Rutschebanen på Dyrehavsbakken, der stammer fra 1932, hvor den dengang var Europas største af sin slags.

- Det er meget hektisk herude. Restauranten er brændt fuldstændig ud. Det ligner ikke, beredskabet har kontrol over branden lige nu, da den er så overtændt, fortalte fotografen omkring klokken 21.15.

Fordi ildebranden er opstået meget tæt på en større rutsjebane frygter politi og beredskab, at branden kan sprede sig, oplyser fotografen.

- De har evakueret hele området. Der er i hvert fald ti udrykningskøretøjer til stede og politi er der også masser af her.

Klokken 22.30 står det dog klart, at beredskabet har fået nogenlunde kontrol med branden, og at den med al sandsynlighed ikke breder sig til den historiske rutsjebane.

Verdens ældste forlystelsespark

Bakken er verdens ældste forlystelsespark. Dens historie går helt tilbage til 1583, hvor en hellig kilde - Kirsten Pils kilde - blev fundet på stedet.

Kilden blev genopdaget i 1732 og fra midten af 1700-tallet afholdt man "kildemarked" i området. Dette var den egentlige begyndelse på det, der i dag kendes som Bakken eller Dyrehavsbakken. 

Et kildemarked var i gammel tid et marked med handel og gøgl.

Som noget nyt har Bakken i år åbent hver dag i efterårsferien indtil klokken 21. Gæsterne er dermed blevet evakueret, ganske kort tid inden parken skulle lukke onsdag aften.

Bakken er den næstmest populære attraktion på Sjælland - kun overgået af Tivoli.

Kilde: Ritzau
Se mere

  Foto: Thomas Sjørup - Ritzau Scanpix

  Foto: Thomas Sjørup - Ritzau Scanpix

  Foto: Local Eyes

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik