Min mening: Forlængelse af Hillerødmotorvejen er til gavn for alle

En forlængelse af Hillerødmotorvejen vil mindske kødannelse, halvere ulykker og være godt for samfundsøkonomien. Nick Hækkerup (S) mener, at vi bare skal komme i gang.

Af Nick Hækkerup, folketingskandidat for Socialdemokratiet i Nordsjællands Storkreds.

Hver dag tager tusindvis og atter tusindvis af nordsjællændere turen via Hillerødmotorvejen til og fra arbejde. For mange bliver tiden i bilen dog uforholdsmæssig lang.

Kødannelse og trængsel er en fast del af hverdagen, hvor tiden spildes bag rattet i stedet for på arbejdspladsen eller med familien derhjemme.

Sidste efterår kom Vejdirektoratet med deres VVM-undersøgelse af en motorvejsudvidelse, og konklusionen er klar: En udbygning af motorvejen, således at den bliver firsporet og går helt til Hillerød, vil spare pendlerne for 715.000 timer hvert år.

Samtidig konkluderer undersøgelsen, at trafiksikkerheden vil stige, og ulykker dermed halveres. Det er særdeles gode nyheder, som vi fra politisk side bør handle på.

Udvidelse er en god forretning

Ikke mindst fordi økonomien er i orden. Det er jo ikke gratis at investere i vores motorvejsnet – det koster millioner.

Men de langsigtede og samfundsøkonomiske gevinster er store. Som Vejdirektoratet konkluderer, så er udvidelsen altså en god forretning. Både for den enkelte pendler, som får mere tid til vigtigere ting end at sidde fast i bilen, men også for vores samfund i et større perspektiv.

MIN MENING

Frem mod det kommende folketingsvalg har TV 2 Lorry givet spidskandidater for alle partierne i storkredsene i Hovedstadsområdet mulighed for at komme til orde med holdninger og meninger.

Under overskriften "Min mening" skriver kandidaterne indlæg, som kan danne grundlag for en debat med andre kandidater og vælgere.

Undersøgelsen imødekommer også problemer med støj, som mange borgere desværre er stærkt plagede af i dag. Mere motorvej betyder naturligt nok mere støj. Derfor glæder det mig, at der er indarbejdet støjdæmpende indsatser, herunder en fem kilometer lang støjskærm.

Et stærkt argument

Når man opsummerer konklusionerne i undersøgelsen, er det for mig oplagt, at vi ser at komme i gang. En udvidelse vil tage nogle år, og jo før vi starter arbejdet jo bedre.

I Socialdemokratiet har vi for nylig lagt op til at investere 70 mia. kr. i infrastruktur over de næste 10 år. Her er motorvejsprojektet helt oplagt.

Når vi skal til forhandlingsbordet og drøfte, hvordan fremtidens Danmark skal se ud trafikalt, vil det være tosset ikke at tage udvidelsen med.

For ærlig talt: Mindre trængsel, færre ulykker og god økonomi er bare svært at argumentere imod.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik