Forladt fabrikshal omdannes til kreativ minilandsby

De tomme fabrikslokaler i Nordvest, hvor Novozymes tidligere havde produktion, skal have nyt liv og danne rammen om små skæve iværksætterinitiativer.

Novozymes' tomme lokaler i Nordvest skal have nyt liv.

Urban Help, som stod bag udviklingsstrategien af Carlsbergbyen, vil sammen med enzymproducenten Novozymes udleje de tomme fabrikslokaler, så iværksættere kan få et kreativt tilholdssted, det skriver Politiken. 

quote Det handler om at skabe et sted for de små kreative virksomheder, som ikke har råd til at rykke ind andre steder

Kim Bek, partner i Urban Help 

 - Vi vil skabe en minilandsby for kreative produktionsvirksomheder. Det skal være et sted, der rækker ud i bydelen og åbner op og skaber liv. Det handler om at skabe et sted for de små kreative virksomheder, som ikke har råd til at rykke ind andre steder, og som har behov for at være i et fællesskab, hvor man arbejder sammen på kryds og tværs, siger Kim Bek, der er partner i Urban Help til Politiken.

Konceptet går i alt sin enkelhed ud på, at Urban Help på vegne af Novozymes finder de rigtige aktører og lejere til lokalerne. 

Faktisk er der allerede rykket små virksomheder ind i nogle af lokalerne. Bioark, som laver bæredygtig fødevareproducerende arkitektur til brug i byen, har slået sig ned i fabrikslokalerne i Nordvest.

- Jeg kunne med det samme se, at der var fede muligheder for at lave vores eget skræddersyede sted til de behov vi har, siger Mikkel Stensgaard, der er CEO i Bioark.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

skøjtebane i zoo

playZoologisk Have åbner ny vinterattraktion for første gang

skøjtepige

Skøjtebaner lukker overalt, men her åbner en ny - af plastik

Roskilde Badet, svømmehal

playSkandaleramt svømmehal blev dobbelt så dyr og forsinket: Nu skal sagen kulegraves

Hillerød Madmarked

Nyt madmarked på vej: "Det er, hvad folk vil have"

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere