Foto: Google maps

Forladt fabrikshal omdannes til kreativ minilandsby

De tomme fabrikslokaler i Nordvest, hvor Novozymes tidligere havde produktion, skal have nyt liv og danne rammen om små skæve iværksætterinitiativer.

Novozymes' tomme lokaler i Nordvest skal have nyt liv.

Urban Help, som stod bag udviklingsstrategien af Carlsbergbyen, vil sammen med enzymproducenten Novozymes udleje de tomme fabrikslokaler, så iværksættere kan få et kreativt tilholdssted, det skriver Politiken. 

Læs også Iværksættere fra Amager tryller affalds-blade til læskedrik

Det handler om at skabe et sted for de små kreative virksomheder, som ikke har råd til at rykke ind andre steder

Kim Bek, partner i Urban Help 

 - Vi vil skabe en minilandsby for kreative produktionsvirksomheder. Det skal være et sted, der rækker ud i bydelen og åbner op og skaber liv. Det handler om at skabe et sted for de små kreative virksomheder, som ikke har råd til at rykke ind andre steder, og som har behov for at være i et fællesskab, hvor man arbejder sammen på kryds og tværs, siger Kim Bek, der er partner i Urban Help til Politiken.

Konceptet går i alt sin enkelhed ud på, at Urban Help på vegne af Novozymes finder de rigtige aktører og lejere til lokalerne. 

Læs også Unge Theodor fik en idé bag kassen i Føtex: Nu er han iværksætter og firmaejer

Faktisk er der allerede rykket små virksomheder ind i nogle af lokalerne. Bioark, som laver bæredygtig fødevareproducerende arkitektur til brug i byen, har slået sig ned i fabrikslokalerne i Nordvest.

- Jeg kunne med det samme se, at der var fede muligheder for at lave vores eget skræddersyede sted til de behov vi har, siger Mikkel Stensgaard, der er CEO i Bioark.