Forening vil puste nyt liv i udskældt betonområde

Forening vil gøre Bispeengbuen til et af sommerens hotspots med madmarkeder, musikfestival og eventzoner.

Bispeengbuen er muligvis Københavns mest udskældte stykke beton.

Mens Folketingspolitikere gerne ser den hævede indfaldsvej jævnet og gravet under jorden, forsøger en forening nu at promovere parkeringspladsen under den flersporede vej som et kulturelt epicenter i byen.

Således har gruppen bag områdets årlige Carpark Festival vundet udbuddet fra Københavns Kommune om at stå for at etablere den negligerede plads som et kulturelt arnested.

Projektet har fået navnet URBAN 13, og over de kommende fem år kan områdets beboere se frem til en række kulturelle tiltag. 

Området under Bispeengbuen skal omdannes til et kulturelt hotspot.
Området under Bispeengbuen skal omdannes til et kulturelt hotspot.
Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen - Ritzau Scanpix

- Vi skal have mange flere kulturelle epicentre i byen, hvor folk samles om kultur, hvor der er et miljø for iværksætteri, hvor idéer til nye, kulturelle samlingspunkter fås, fødes og fodres, siger kultur- og fritidsborgmester i København Niko Grünfeld fra Alternativet i en pressemeddelelse.

Blandt andet nævnes et madmarked lig Papirøen, eventzoner, en multihal, musikfestivaller, en byhave og kontorfællesskaber for iværksættere.

- URBAN 13 er et projekt, hvor man dels kan komme og opleve storbykultur, men som i høj grad også inviterer københavnerne til aktivt at indgå i og skabe nye, lokale fællesskaber, siger borgmesteren.

Efter planen skal projektet åbne op for fuld udblæsning i april 2019, men allerede i sensommeren 2018 vil man mærke de første faser af projektet fra eksempelvis events og opsætning af ombyggede containere.

Bispeengbuen ligger på grænsen mellem Københavns og Frederiksberg Kommune.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik