Forening om Ringbo-dødsfald: ”Kommunen skylder forklaring”

Landsforeningen Bedre Psykiatri kræver handling, efter en kvinde lå død i to døgn på bostedet Ringbo.

I to døgn lå en psykisk syg kvindelig beboer død på botilbuddet Ringbo i Bagsværd.

Dødsfaldet kommer efter en tid med overfald og drab på personale på psykiatriske bosteder og voldtægter mellem beboere. 

quote Det viser, at problemerne desværre stikker dybere end som så

Birgit Elgaard, landsformand Bedre Psykiatri

- Det viser, at problemerne desværre stikker dybere end som så, siger Birgit Elgaard, landsformand Bedre Psykiatri til TV 2 Lorry.

I forlængelse af drabet på en ansat på Lindegården i Roskilde tilbage i marts har man afsat penge til et nyt bosted med plads til 150 særligt belastede beboere.

Kræver kvalitetsløft

Bostedet skal huse beboere, som falder mellem behandlingspsykiatrien og de kommunale bosteder. Men når en beboer kan ligge død i to fulde dage uden at blive opdaget, understreger det, at det nye bosted ikke er nok til at afhjælpe problemerne, mener Bedre Psykiatri. 

quote Kommunen skylder de pårørende en forklaring på det her. Det er ikke nok bare at fyre en medarbejder, der tilfældigvis var på arbejde lige den dag

Birgit Elgaard, landsformand, Bedre Psykiatri

- Så længe man ikke investerer i de her bosteder og løfter dem i kvalitet og specialiserer dem til lige præcis den særlige gruppe, der skal bo der, så vil man fortsat se, at det her sker, siger Birgit Elgaard.

I Københavns Kommune, der driver Ringbo, er man også chokeret over, at en beboer kunne ligge død ubemærket i flere dage.

Personalemæssige konsekvenser

- Selv om intet tyder på, at manglen på kontakt har haft betydning for dødsfaldet, så er det ikke i orden, og det har fået personalemæssige konsekvenser, siger socialborgmester i Københavns Kommune, Jesper Christensen fra Socialdemokratiet. 

Men en eventuel fyring af den ansvarlige medarbejde løser hverken de generelle problemer på bostederne eller problemet for den afdødes pårørende.

- Kommunen skylder de pårørende en forklaring på det her. Det er ikke nok bare at fyre en medarbejder, der tilfældigvis var på arbejde lige den dag, siger Birgit Elgaard.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

bloddonor

Alt for få mænd melder sig som bloddonorer - og det er et problem, melder Region H

Collage

playSend eller modtag et virtuelt kram: Overlægen Annette vil sprede glæde i hverdagen

laeger.jpg

Region H: Lægemanglen er knækket - næsten

LCA

Ny behandling på Riget giver blinde synet tilbage

Gladsaxe

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere