Forening: Nydanske homoseksuelle mangler krisecenter

LGBTQ-personer skal have særligt krisecenter, mener Enhedslisten. Det vil komme nydanskerne til gode, lyder det fra glad forening.

Enhedslisten foreslår i anledning af Copenhagen Pride Week, at der oprettes et krisecenter særligt målrettet LGBTQ-personer i krise.

Det skal blandt andet tilgodese de særlige behov hos nydanske homo- og biseksuelle mænd, kvinder og transpersoner fra minoritetsmiljøer, der udsættes for stærk negativ social kontrol eller vold. 

De særlige tilbud skal yde både telefonrådgivning, vidensindsamling og fungere som et egentligt krisecenter med døgnpladser og uddannet personale særligt for denne gruppe.

Nuværende krisecentre dækker ikke behov

Og det er en glimrende idé, lyder det fra Fahad Saeed, der er projektansvarlig i Mino Danmark og medstifter af foreningen Sabaah, hvor unge nydanske homoseksuelle kan mødes for at finde et frirum. 

- Jeg anerkender fuldt ud de nuværende krisecentre, som også har pladser til LGBTQ-personer i vores målgruppe, og som gør det godt. Men vi hører også, at de her personer har nogle andre behov. Det fortæller mig, at det ville være en god ide, siger han til TV 2 Lorry. 

- Sabaah er det eneste specifikke tilbud til den her målgruppe. Vi har eksisteret i ti år og lever af en meget lille bevilling og frivillige hænder, og det er et spinkelt grundlag at yde hjælp på, uddyber han. 

Homoseksuelle rådes til at skjule seksualitet

Fahad Saeed påpeger, at der mangler fagpersoner, som er uddannet i nydanske LBGTQ-personers problemstillinger:

- Mange bliver rådet til, at de ikke skal være så tydelige. De er endda blevet rådet til ikke at være åbne omkring deres seksualitet, fortæller han. 

-  Der mangler samarbejde på tværs af de socialfaglige felter. Det her foreslag vil kunne udvikle en praksis, som mangler, siger han videre. 

Nydanske LGBT-personers levevilkår

Nydanske LGBT-personers levevilkår er for første gang herhjemme afdækket i en større undersøgelse, der er gennemført af Als Research for Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling i 2015.

Et betydeligt mindretal af de nydanske LGBT-personer har været udsat for vold (13 procent), voldstrusler og/eller negative reaktioner fra deres families side (18 procent), overvågning (16 procent), social udstødelse fra familien (20 procent) og pres for at blive gift mod deres vilje (15 procent). Til sammenligning har kun 1 procent af de øvrige LGBT-personer oplevet vold eller voldstrusler fra familien.

Der er et mørketal

Enhedslisten ønsker, at krisecenteret skal kunne huse 5-6 personer ad gangen, mens telefonrådgivningen forventes at rådgive cirka 25 personer månedligt. Formidlingsdelen skal forebygge vold og nedbryde tabu.

Fahad Saeed vurderer, at det lyder som et passende tilbud:

- Vi (i Sabaah, red.) har ikke et dokumenteret behov på landsplan, da vi er en københavnerdrevet forening, men det er vores vurdering, at vi behøver et sådan sted. Vores forenings størrelse gør også, at der er et mørketal på det her område. Men fem-seks pladser lyder fornuftigt, siger han. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik