Foreløbig er der 16 anholdte i stor bandeaktion

Politiet har fundet maskinpistoler og pistoler under stor bandeaktion på den københavnske vestegn.

Flere end 100 politifolk deltager torsdag i en stor aktion mod bandemiljøet i Københavns Vestegns politikreds. Midt på formiddagen melder politiet om 16 anholdte og beslaglæggelse af fire skydevåben.

Politiaktionen blev indledt ved halv ni-tiden torsdag morgen og tæller ud over betjente fra Vestegnen også politifolk fra Nordsjælland, København og Rigspolitiet samt medarbejdere fra Skat.

- Det er en aktion, som vi har planlagt gennem lang tid. Blandt andet på baggrund af de mange skyderier, men også anden kriminalitet, blandt andet narkokriminalitet, siger Bent Isager-Nielsen.

Aktionen, som koncentrerer sig om adresser og personer i Skovlunde, Værebro og Høje Gladsaxe, sker i samarbejde med politiets regionale bandeenhed Task Force Øst.

- Indtil videre har vores folk fundet to maskinpistoler, to pistoler og en mængde ammunition, men vi er ikke færdige endnu, siger Bent Isager Nielsen.

Flere visitationszoner etableret siden januar

Siden midten af januar, da den 19-årige Jonathan Taboryski blev skudt og dræbt på Høje Gladsaxe Torv, har Københavns Vestegns Politi etableret flere såkaldte visitationszoner, hvor folk uden videre må finde sig i at blive kropsvisiteret.

I zonerne må politiet også frit ransage køretøjer, og tiltaget har været ledsaget af en optrappet indsats fra politiets side.

Københavns Vestegns Politi oplyser, at man på den baggrund har fundet og beslaglagt 23 skydevåben.

Det er anden gang på få dage, at hovedstadsområdet danner rammen om en større aktion mod bandemiljøet.

I tirsdags blev 15 personer anholdt

Tirsdag var det Københavns Politi, som stod i spidsen for en lignende

aktion, hvor 15 personer blev anholdt.

Ud af de 15 blev 10 efterfølgende varetægtsfængslet. De tilhører alle den nye bande Loyal to Familia (LTF).

Netop LTF huserer også i Vestegnens politikreds, da en del af gruppens medlemmer hører til i Skovlunde. Angiveligt ligger LTF i strid med en anden gruppering, Værebros Hårde Kerne, VHK.S


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik