Forbud mod demonstration ved moské

Københavns Politi har forbudt foreningen Stop Islamiseringen af Danmark at demonstrere ved den nye stormoské ved indvielsen torsdag.

Københavns Politi vil ikke lade foreningen Stop Islamiseringen af Danmark (SIAD) demonstrere i nærheden af moskeen ved åbningshøjtideligheden torsdag, da man frygter "omfattende uroligheder" og "personangreb og hærværk" ved en demonstration foran moskeen. Det skriver Jyllands-Posten.

Politiet vurderer desuden, at der vil være en "konkret betydelig risiko for, at der kan frygtes fare for den offentlige fred".

Det fremgår ifølge jp.dk af en mail, som Københavns Politi har sendt til SIAD.

Organisationen havde regnet med omkring 50 fremmødte til demonstrationen, som de fastslår ville være "ikke-voldelig" fra demonstranternes side.

I politiets e-mail gennemgås flere tidligere situationer med optøjer i forbindelse med SIAD-demonstrationer, men gennemgangen er "fuld af løgn", siger organisationens formand, Anders Gravers, til Jyllands-Posten.

Københavns Politi henviser i stedet til Christiansborg som et alternativ sted til en demonstration, men det duer ikke, siger SIAD.

- Så kunne vi jo lige så godt gøre det på Thorsø Stationsplads. Vi ønsker jo netop, at dette skal ske foran moskeen, siger Anders Gravers, der nu har aflyst demonstrationen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Nivå Havn

Helikopter finder livløs mand i vandet ud for Nivå Havn

Nivå Havn

Beredskab indstiller eftersøgning af mand ved Nivå Havn

ok1111

OK udlover dusør efter flere dieseltyverier

def_thumb,50_percent

playLighunde leder efter Maria From i fjord

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere