Forældre vrede over kommunesjusk i børnesag

Det har været to og en halv turbulente måneder, siden Camilla og Anders Berg kom under mistanke for at have gjort deres søn Hugo fortræd.

Det skriver DAGBLADET Roskilde.

Fredag den 6. juli ringede den konstituerede leder fra sønnens vuggestue og sagde, at hun havde set nogle mærker på Hugos brystkasse. Kommunen blev underrettet, og om mandagen blev forældrene kaldt til samtale på kommunen.

For tre uger siden, konkluderede sagsbehandleren så, at sønnen er sund og rask, og at forældrene er omsorgsfulde, men både Camilla og Anders Berg sidder tilbage med en grim smag i munden.

- Vi føler os ikke renset. Der har været sket så meget sjusk gennem hele forløbet, at det er skræmmende, og det efterlader os som forældre med en følelse af, at vi lever i et retsløst samfund, siger Anders Berg til DAGBLADET Roskilde.

Allerede i forbindelse med underretningen bryder den konstituerede leder sin tavshedspligt ved at fortælle om sagen til en ligeordnet kollega. Deres søn bliver ikke tilset af en kommunal medarbejder, som det ellers er normal kutyme, og i kommunens rapport har forældrene pointeret 10 punkter, hvor de mener, kommunen fordrejer, misforstår eller direkte skriver forkert om forholdene.

Samtidig er parret frustrerede over, at ingen undervejs i forløbet har stillet skarpt på institutionen, men at kommunen blindt stoler på den konstituerede leders udsagn om, at Hugos mærker i hvert fald ikke kan være opstået der. Derfor er det kun forældrene, som udover Hugo er blevet undersøgt i sagen.

På Roskilde Kommunes rådhus vil familiechef Margit Næsby ikke kommentere den konkrete sag, men hun siger, at ved en underretning om eventuel vold vil en af deres medarbejdere altid se barnet for at vurdere, om det skal undersøges, og for at vurdere om det må komme med sine forældre hjem.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik