Forældre stormede skolekontor: Det drejer striden sig om

Uroen på den muslimske friskole, DIA Privatskole, bunder i stridigheder om skolens skolebestyrelse.

Skolelederen på den muslimske friskole, DIA Privatskole, der ligger på Nørrebro, blev fredag eftermiddag passet op på sit kontor, da 15-20 mænd i følge skolelederen trængte ind på skolen, tog nøglerne fra ham og smed ham ud fra hans eget kontor. 

Mændene der trængte ind på skolen var en gruppe forældre til tidligere elever på DIA Privatskole. Udover at tage nøglerne fra nøglerne fra skolelederen, følte skolens souschef, Brahim Tafni, sig så truet, at han sprang ud af et vindue.

Episoden var kulminationen på længere tids stridigheder på DIA Privatskole, hvor flere elever er blevet smidt ud og forældre er blevet ekskluderet. Striden handler i følge DR Nyheder om sammensætningen af DIA Privatskoles skolebestyrelse.

Ændringer i vedtægter

Mandag var en endnu større gruppe af forældre i følge DR Nyheder mødt op foran skolen for at vise deres utilfredshed med både skolens ledelse og skolens bestyrelse. Forældrenes utilfredshed kan dog spores helt tilbage til marts sidste år. Det viser dokumenter fra Styrelsen for Undervisning og Kommunikation, som lige nu har skolen under tilsyn, som DR Nyheder har fået aktindsigt i.

I marts skulle der nemlig vælges nye medlemmer til skolebestyrelsen. Tre ud af de fem medlemmer i bestyrelsen skulle i følge de daværende vedtægter udpeges mellem skolens forældre af støtteforeningen Den Islamiske Forening. De sidste to medlemmer skulle vælges af forældrene blandt forældrene selv.

To af Den Islamiske Forenings bestyrelsesmedlemmer var på valg. Blandet andet blev skolebestyrelsens formand, Mohammed Errifi, genvalgt.

Valget har dog skabt røre blandt skolebestyrelsens medlemmer. Tre ud af de i alt 26 personer, som stemte i Den Islamiske Forening, var nemlig inhabile, da de var afskedigede lærere på DIA Privatskole, som således kunne have et hævnmotiv.

Et flertal uden om skolebestyrelsens formand anerkendte ikke afstemningen og ekskluderede efterfølgende Mohammed Errifi, fordi han angiveligt skulle være inhabil, da han repræsenterede Den Islamiske Forenings interesser.

Ligeledes afbrød skolebestyrelsen samarbejdet med støtteforeningen og ændrede skolens vedtægter, så samtlige skolebestyrelsesmedlemmer på DIA Privatskole bliver valgt i forældrekredsen.

Vedtægtsændringer har skabt utilfredshed

Ændringerne i skolebestyrelsens vedtægter er dog ikke faldet i god jord hos en række af forældrene på skolen. De har anklaget den nye skolebestyrelse for at være illegitim.

Forældrene har startet en underskriftindsamling, der skulle tvinge skolebestyrelsen til at indkalde til en ekstraordinær generalforsamling, hvor de fem bestyrelsesmedlemsposter skulle til afstemning. Det ønske afviste skolebestyrelsen dog.

Efterfølgende har skolens ledelse i følge DR Nyheder indkaldt underskriverne af underskriftindsamlingen til samtaler. Her fik de at vide, at deres børn ville blive smidt ud af skolen, hvis de ikke omgående trak deres underskrift tilbage.

Omkring 20 børn blev smidt ud af skolen den 27. december, uden det forinden var blevet varslet. I et brev sendt fra skolens ledelse til forældrene fremgår det ligeledes, at børnene er smidt ud af skolen, fordi barnets forældre "modarbejder DIA Privatskole."

Forældrene har fået chancen

Styrelsen for Undervisning og Kvalitet har modtaget klager fra flere forældre. Klagerne går på ledelsens håndtering af forløbet. Men i følge skolelederen på DIA Privatskole, så følger skolen de regler, som skolen skal.

- Min opgave er at sikre, at eleverne er trygge, og at der kan gennemføres en undervisning, siger Michael Gravesen til DR Nyheder.

Ligeledes har han forklaret til Ritzau, at forældrene til de udsmidte har fået alle de chancer, de skulle have.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik