Forældre skal hente klokken 17.30: - Jeg kan miste mit job

Frederiksberg Kommune vil forkorte de lange åbningstiderne institutioner i kommunen. Her kan du møde tre desperate forældre, der bliver ramt.

Snart kan Frederiksbergs beboere senest hente deres børn klokken 17.30 fra institution.

Et flertal i Frederiksbergs Kommunalbestyrelse har nemlig besluttet at indskrænke åbninstiderne for Børnehuset Nyelandsgård, der hidtil har været den eneste institution, der var åben i ydertimerne. 

Det får konsekvenser for flere af forældrene til de 72 børn, der lige nu har deres dagligdag i institutionen. 

Mød tre af de desperate mødre her: 

- Enten jeg eller min mand må sige vores job op

Christine Ray Lyse er sygeplejerske, og hendes mand er politibetjent. De har to børn, der begge går i Børnehuset Nyelandsgård. 

- I yderste konsekvens må enten jeg eller min mand sige vores job op. Folk laver jo også kriminalitet og bliver syge i weekenden. Så én af os må finde et arbejde uden weekendarbejde, og det er jo enormt svært i vores brancher. 

Kun pasning i kontortiden i Frederiksberg

Et flertal i Kommunalbestyrelsen i Frederiksberg Kommunen vil forkorte åbningstiderne i Børnehuset Nyelandsgård.
Institutionen er den eneste i kommunen, der åbner klokken 06, først lukker klokken 21 i hverdagene og holder åbent i weekenderne. 

Fra 1. maj 2017 vil  institutionen være lukket i weekenderne og være åben fra 06.30 til 17.30, hvis forslaget stemmes igennem i budgetforhandlingerne.  
Til gengæld giver kommunen fuldt tilskud til at hyre en privat babysitter, når institutionen har lukket.

- Vi er klar over, at vi er de få, men hvorfor samarbejder man ikke på tværs af kommunerne i de her situationer. Vi snakker jo ikke om at holde åbent, så vi kan sove længe lørdag formiddag, men netop så vi kan passe vores jobs til gavn for flertallet.

quote Vi snakker jo ikke om at holde åbent, så vi kan sove længe lørdag formiddag, men netop så vi kan passe vores jobs til gavn for flertallet.

Christine Ray Lyse, sygeplejerske og mor til to

- Det er meget muligt, at man får økonomisk kompensation, men hvem kan finde en barnepige  mellem seks og syv om morgenen? Man beder om fleksibilitet i arbejdslivet, men man giver det ikke tilbage til de forældre, der arbejder i ydertidspunkterne. 

 

 

Christine Ray Lyse eller hendes mand må sige deres job op, hvis de udvidede åbningstider ændres.
Christine Ray Lyse eller hendes mand må sige deres job op, hvis de udvidede åbningstider ændres.
Foto: Christine Ray Lyse

- Jeg risikerer at miste mit job

Line Sjørup, alenemor til Rebecca, der lige er startet i Børnehuset Nyelandsgård, arbejder i Guldsmed Dirks: 

-  Jeg arbejder i butik i hverdagene fra kvart i ti til 17.45 og nogle gange i weekenden. Så mit problem bliver, at jeg mangler en babysitter i tre kvarter hver dag. Hvem kan gør det?

quote - Min arbejdsgiver er ikke interesseret i, at jeg går før hver dag, når der er allermest travlt i butikken. Jeg kan risikere at miste mit job. 

Line Sjørup, arbejder i Guldsmed Dirks, alenemor til Rebecca

-  Mit barn er et år og fire måneder, og små børn har ikke brug for at forskellige fremmede henter dem hver dag. 

- Jeg er alene med min datter, og den nærmeste familie er min bedstemor, der bor tre kvarter væk. 

- Min arbejdsgiver er ikke interesseret i, at jeg går før hver dag, når der er allermest travlt i butikken. Jeg kan risikere at miste mit job. 

- Jeg tænker bare, at folk, der arbejder i butik, også skal have mulighed for at få børn. Og så må man jo have institutioner, der kan tilpasse vores ønsker. Derfor har jeg svært ved at forstå det. 

De nye åbningstider

I dag har Børnehuset Nyelandsgården åbent fra 6 til 21 i hverdagene og fra 6 til 18 hver weekend.
Hvis kommunalbestyrelsen stemmer for at ændre de udvidede åbningstider, vil institutionen fra 1. maj 2017 have åbent fra 06.30 til 17.30 på hverdage. I weekenderne vil der ikke være åbent.

 

Line Sjørup er alene med sin datter Rebecca. Hun har brug for pasning 45 minutter hver dag, hvis de udvidede åbningstider stopper.
Line Sjørup er alene med sin datter Rebecca. Hun har brug for pasning 45 minutter hver dag, hvis de udvidede åbningstider stopper.
Foto: Line Sjørup, privatfoto

- Det bliver et kæmpe puslespil med mindre kvalitetstid

Charlotte Packroff Stenqvist er læge, og hendes mand er politibetjent. De arbejder begge i weekenderne og har lange dage. Deres datter er endnu ikke startet i daginstitution.

quote Måske kan vi få en barnepige, men den person skal jo springe til i 45 om morgenen eller to timer om aftenen på forskellige dage.

Charlotte Packroff Stenqvist, læge og mor til én

- Både min mand og jeg har weekend- og nattearbejde. Så hvis vi ikke kan få vores datter passet i weekenderne, vil vi skulle skiftes til at tage os af hende. Så ville vi aldrig se hinanden. 

- Det bliver et kæmpe puslespil, hvor vi skal trække på rigtig mange mennesker for at få det til at løbe rundt. 

- Det er lidt frækt, at min datter skal starte i vuggestuen om 14 dage, og jeg først finder ud af, at åbningstiderne indskrænkes. Ventelisterne i Københavns Kommune er lukkede, så vi har reelt ikke andre muligheder. 

- Måske kan vi få en barnepige, men den person skal jo springe til i 45 om morgenen eller to timer om aftenen på forskellige dage. Men det er ikke det fedeste at få sit barn, der er under et år, passet af en 15-årig. 

Charlotte Packroff Stenqvist er læge, og hendes mand er politibetjent. De er dybt afhængige af de lange åbningstider, når de skal have passet deres førstefødte.
Charlotte Packroff Stenqvist er læge, og hendes mand er politibetjent. De er dybt afhængige af de lange åbningstider, når de skal have passet deres førstefødte.
Foto: Charlotte Packroff Stenqvist, privatfoto

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik