Forældre raser over besparelser på børneområdet

Flere end 100 børn og forældre var tirsdag mødt op til demonstration foran rådhuset i Lejre. Forældregruppen er sure over, at kommunen skal spare på børneområdet.

Flere end 100 utilfredse forældre og børn var tirsdag aften mødt op til en aktion på Lejre Rådhus før aftenes kommunalbestyrelsesmøde for at protestere imod besparelser på børneområdet.

Årsagen til utilfredsheden skal findes ved, at Lejre Kommune lige nu har sat en spareplan i værk for børneområdet. 

I år sparer Lejre Kommune cirka to procent af budgettet på børneområdet.

I 2020 skal der yderligere spares tre procent på området, institutionerne skal afvikle deres gæld, og så skal der sættes op til 40 ekstra børnehavebørn ind i børnehaven Møllebjerghave.

quote Vi er bekymrede for, at der bliver endnu mindre plads til børnene nu

Marie Sidenius Gravesen, formand

- Jeg synes simpelthen ikke der kan spares mere overhovedet på børneområdet. Vi er helt presset ned nu, siger Malene Simonsen fra Lejre til TV 2 Lorry.

- Der bliver stuvet for mange børn ind i institutionerne. Det går ud over de pædagogiske aktiviteter, siger Emil Persson fra Kirke Såby. 

 
 
Foto: Leif Danielsen / TV 2 Lorry

Større besparelser i vente

Tilbage i juni i år varslede kommunen en procents besparelser på børneområdet. Det fik 750 forældre og borgere til at skrive under på et borgerforslag om at skaffe flere voksne til deres børn i institutionerne.

Nu er der udsigt til større besparelser ifølge kommunalpolitikernes plan, og det frustrerer de mange forældre, som i dag var mødt op med skilte, toiletruller og målebånd på Lejre Rådhus. 

- Vi er bekymrede for, at der bliver endnu mindre plads til børnene nu, hvor der skal spares yderligere, for der er skåret fuldstændig ind til benet i den her kommune, og vi synes det er ærgerligt sted at spare. Vi ved godt, at der skal spares penge, vi synes bare ikke, der er børnenes tur, siger Marie Sidenius Gravesen, formand for områdebestyrelsen i Hvalsø til TV 2 Lorry. 

Borgmester efterlyser midler

Forældregruppen havde valgt at lægge pres på politikerne tirsdag, inden der onsdag finder et møde sted i økonomiudvalget. 

Men spørger man borgmester Carsten Rasmussen, så er der ikke udsigt til nogen ændringer.

quote Vi har ikke har flere penge, så derfor har vi sagt, at vi prisfremskriver ikke til næste år

Carsten Rasmussen (S), borgmester

- Vi har ikke har flere penge, så derfor har vi sagt, at vi prisfremskriver ikke til næste år, og det gør vi ikke på skoleområder, det gør vi ikke på ældreområdet, og det gør vi ikke på børneområdet, siger Carsten Rasmussen (S) borgmester i Lejre til TV 2 Lorry.

Ifølge Marie Sidenius Gravesen handler dagens aktion først og fremmest om at gøre sig synlig over for politikerne. 

- Det er jo ikke, fordi kommunen er ond mod os eller noget som helst. Vi er bare her i dag for at sige, at vi er mange forældre, som godt ved, hvad der foregår, og som holder øje med, hvordan de har tænkt sig at løse problemerne i fremtiden, siger hun. 

På trods af de mange forældreprotester vil borgmesteren ikke garantere for yderligere besparelser. 

- Det er op til regeringen. Hvis vi får flere penge ud i kommunerne, så vil vi sætte normeringerne op. Reducerer de pengene, så kan vi være i samme situation igen, men det her skulle være et budget der holder både i 2020 og i 2021, siger borgmester Carsten Rasmussen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik