Forældre lyver sig til en gratis plads i børnehaven

Næsten 3.000 familier i Danmarks to største byer fik sidste år passet deres børn i kommunale institutioner for midler, som forældrene ikke var berettiget til.

De mange familier havde via ordningen om økonomisk friplads fået tilskud fra enten Københavns eller Aarhus Kommune til at få passet deres børn i kommunen, men de bliver nu mødt med et krav om at betale ydelserne tilbage.

Metroxpress har søgt aktindsigt i de to kommuner, og i Københavns Kommune fik 2.669 familier i 2013 en friplads til enten dag-, fritids- eller klubtilbud, selv om de ikke havde ret til det, og de skal nu sammenlagt tilbagebetale 20,3 millioner kroner.

Børne- og Ungdomsforvaltningen i København kan ikke dokumentere, om der er tale om bevidst snyd, men kommunens børne - og ungdomsborgmester Pia Allerslev (V) tror ikke, at alle har rent mel i posen.

»Det ser voldsomt ud, synes jeg, og det er et meget stort tal. Det indikerer, at det ikke er en forglemmelse, og vi skal have fanget de penge ind igen, så de kan gå til de familier, som har behov for dem,« siger borgmesteren til Metroxpress.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik