Forældre køber lektiehjælp som aldrig før

Der bliver læst, leget og sunget, når den 23-årige lektiehjælper Inger Lund-Hansen fra MentorDanmark kommer hjem til familien Kruse Petersen i Holte hver onsdag eftermiddag og underviser døtrene Caroline, 11 år, og Frederikke, 8 år, i engelsk og dansk, skriver Politiken lørdag.

Det koster familien små 4.000 kroner om måneden, og det er pengene værd, mener pigernes far.

»Jeg ser det som en investering i mine børn, for jeg vil gerne åbne så mange muligheder for dem som muligt«, siger Jannik Kruse Petersen til Politiken.

MentorDanmark er et af de lektiehjælpfirmaer i Danmark, som oplever en voldsom tilgang af kunder. Alene i år har firmaet femdoblet sine aktiviteter og giver nu professionel lektiehjælp til 6.000 familier over det meste af landet. En anden udbyder af privat lektiehjælp, My Academy, har fordoblet sin kundekreds i år og assisterer nu 4.000 danske elever.

De to firmaers kunder fordeler sig ligeligt på gymnasier og folkeskoler, skriver Politiken.

»Vi hører fra forældrene, at lektiehjælpen på skolerne har ekstremt svingende kvalitet. Nogle steder er der én pædagog til mange elever, og det er ikke godt nok for forældrene«, siger direktør i MentorDanmark Nicklas Kany til Politiken.

Formanden for Skolelederforeningen, Claus Hjortdal, opfatter imidlertid ikke udviklingen som en kritik af folkeskolen.

»Jeg tager det som udtryk for, at forældrene er enormt ambitiøse på deres børns vegne, og det lægger et enormt pres på børnene. Men i stedet for at bruge en masse penge på privat lektiehjælp skulle forældrene hellere støtte op om skolen«, siger Claus Hjortdal til Politiken.

Men det er skønne spildte kræfter og penge, lyder det fra en forsker, der har skrevet bøger om lektiers betydning. Det er indsatsen i skolen, der tæller, siger cand.pæd. Adam Valeur Hansen:

»Der findes ikke noget som helst forskning, der viser, at den type hjælp fra bureauer eller anden lektiehjælp har nogen som helst effekt på, om børnene lærer noget i skolen«, siger han til Politiken.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik