Forældre kæmper for fred på Nørrebro: "Nu har vi fået nok"

Forældre og pårørende på Nørrebro har fået nok af bandekonflikten. Søndag blev der afholdt to arrangementer, som begge vil have fred i bydelen.

I Nørrebrohallen er forældre, børn og andre Nørrebro-borgere søndag samlet til et arrangement, som skal styrke fællesskabet og forebygge utrygheden på Nørrebro.

quote Nu har vi fået nok af at bare sidde stille og opleve, hvordan det føles værre og værre.

Solveig Thorborg, initiativtager til Familier for Fred

Arrangementet er arrangeret af forældre fra Guldberg Skole i samarbejde med skolens forældrebestyrelse og forældreinitiativet Familier for Fred. Formålet med arrangementet er at sætte fokus på Nørrebros børn og unge, som ifølge forældrene har brug for forældrestøtte.

- Vi har fulgt situationen hele foråret og over sommeren, og nu har vi fået nok af bare at sidde stille og opleve, hvordan det føles værre og værre. Vi vil gerne kunne vise, hvor mange mennesker der på Nørrebro støtter op om vores unge, siger Solveig Thorborg, som er en af initiativtagerne bag Familier for Fred, til TV 2 Lorry og fortsætter:

- Vores unge skal ud og opleve en masse dejlige ting i deres liv i stedet for at være utrygge for bandevold, eller blive opslugt af bandekrigen.

Børn skal kunne gå ud om aftenen

Guldberg Skole har gennem skolens leder spredt tilbuddet om arrangementet i Nørrebrohallen til alle skoler på Nørrebro. 

quote De skal ud om aftenen og hygge sig og have det sjovt. Det skal ikke være farligt for dem at gå ud.

Solveig Thorborg, initiativtager til Familier for Fred

Ved siden af det store kagebord i Nørrebrohallen kunne forældre og børn møde unge-psykologer, familierådgiver og lokale foreninger, som kunne præsentere deres aktiviteter for børn og unge.

- De skal ud om aftenen og hygge sig og have det sjovt. Det skal ikke være farligt for dem at gå ud. Og det skal heller ikke være sådan, at deres venner bliver passet op og spurgt om de vil være med i bander, siger Solveig Thorborg.

Også demonstration på Blågårds Plads

Siden den 12. juni har der været 42 skudepisoder, som kan knyttet til den igangværende bandekonflikt. Tre personer er indtil videre blevet dræb af skud. Senest den 9. november, hvor en 22-årig mand blev dræbt ved Mjølnerparken på Nørrebro.

quote Der er sket et eller andet, der gør, at rigtig mange kommer til at opleve nogle utrygge situationer eller komme ind i bandekrigen på en eller anden måde. Det vil vi gerne have sat en stopper for.

Solveig Thorborg, initiativtager til Familier for Fred

Og samtidig med arrangementet i Nørrebrohallen er der på Blågårds Plads arrangeret en demonstration, hvor mødre og pårørende til de personer, som er blevet skudt i bandekonflikten, blandt andet mødte op. 

Her mødtes man under mottoet "ikke mere vold", og ifølge TV 2 Lorrys oplysninger var mere end 200 dukket op til demonstrationen på Blågårds Plads.

- Der er sket et eller andet, der gør, at rigtig mange kommer til at opleve nogle utrygge situationer eller komme ind i bandekrigen på en eller anden måde. Det vil vi gerne have sat en stopper for, siger Solveig Thorborg.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik