Forældre griber oftere til selvtægt i skolegården

En dag får Carls far nok og tager over på sin søns skole for at finde den dreng, der står i spidsen for mobningen. Han vælger bevidst at komme i et frikvarter, han sniger sig uden om skolevagten og lærernes opmærksomhed og holder drengen hårdt op mod en mur, da han finder ham. Her får han at vide, at hvis han nogensinde slår eller mobber Carl igen, vil han selv få så mange bank, at han aldrig glemmer det. Episoden er taget fra virkeligheden, og sager som den bliver stadig hyppigere i de danske skoler. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Det er meldingen fra flere skoleledere og en mobbeforsker. På Hyltebjerg Skole i Vanløse uden for København, hvor langt de fleste forældre er ressourcestærke, har man endda måttet gå så vidt som til at true en mor med forbud mod at komme på skolen efter flere tilfælde af selvtægt.

"Selvtægt fra forældre, der går uden om systemet og selv tager fat i de børn, som de mener forulemper deres eget barn, er desværre blevet stadig mere udbredt. Især de seneste par år har vi haft flere eksempler. Jeg ser det som et udtryk for manglende tillid til skolen, men også for en generel tendens til, at forældre bliver mere og mere overbeskyttende i forhold til deres børn," siger skoleleder Kenneth Christoffersen.

Han har hørt om problematikken på flere andre skoler også, og i Skolelederforeningen bekræfter formand Claus Hjortdal, at der kommer stadig flere sager om selvtægt fra forældre. Der findes ingen central registrering af omfanget, men det er hans oplevelse, at selv om problemet ikke er kæmpestort, er det stigende, og derfor er det noget, man bør tage alvorligt.

"Det er en udvikling, der især er vokset frem de seneste par år, og som rigtigt nok har at gøre med en manglende tillid til skolen fra forældrenes side, men også med en for ensidig tro på, hvad deres børn fortæller. Børn er for mange symbolet på, at man er lykkedes som familie, og derfor får de meget fokus. Men her tror jeg, at både forældre og skoler kan blive bedre til at tale mere åbent om de mange virkeligheder, børn oplever, så konflikterne ikke fører til selvtægt," siger Claus Hjortdal.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik