Forældre fupper sig til favoritskoler

Forældre i København opretter proformaadresse for at deres børn kan starte i en bedre skole end den, de er tilknyttet.

Situationen i den københavnske folkeskole er så alvorlig, at DR København kan afsløre, at forældre i København opretter proformaadresse for at deres børn kan starte i en bedre skole end den, de er tilknyttet i deres eget skoledistrikt. Det skriver DR København.

På lslands Brygge er nogle forældre nemlig ikke meget for, at deres unger skal gå i skole med to-sprogede og socialt belastede børn på eksempelvis Amager Fælled Skole.

Og problemet med ressourcestærke forældre, der presses ud i at snyde med folkereigisterdressen - for at komme på den bedste skole - er også velkendt i blandt andet Greve og Farum.

Vibeke, der har bedt om annonymitet, er én af de forældre, der ikke så andre udveje:

- Vi lavede en proformadresse for at vores søn kunne begynde på Islands Brygge Skole i stedet for Amager Fælled Skole, siger hun til DR København.

Og Vibeke kender op mod 20 andre, der har gjort det samme.

- Man flytter sin folkeregisteradresse hen til nogle venner, der bor i det rigtige skoledistrikt, og så skriver man sit barn ind, fortæller hun.

DR København erfarer, at adressefusk også forekommer andre steder, blandt andet i Greve og Farum.

René Bang, der er skoleleder på Holmeagerskolen i Greve bekræfter tendensen.

- Vi ser at forældre gerne vil omgås sandheden for at komme ind på skolen, siger han til DR København.

Som eksempel nævner han, at forældre påstår de har købt hus i området - lige indtil han beder om at se en slutseddel. Så hører han ikke mere fra dem, og han formoder børnene starter på andre skoler.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik