Foto: TV 2 Lorry

Forældre forlader skolebestyrelse efter aflyst julegudstjeneste

To forældrerepræsentanter i skolebestyrelsen på Gribskolen i Græsted trækker sig nu som følge af sagen om aflysning af en julegudstjeneste.

- Kære forældre. Som konsekvens af sagen om julegudstjenesten ønsker vi at trække os fra vores bestyrelsesposter i skolebestyrelsen. 

Sådan indleder to forældrerepræsentanter - hvoraf den ene er suppleant - en besked, der fredag lidt efter middag er blevet sendt ud på Gribskolens intranet. 

Gribskolen har været i vælten de seneste dage, fordi ledelsen har besluttet at droppe den traditionelle skoleafslutning før juletid i den lokale kirke i Græsted. 

Beslutningen er taget af hensyn til elever med andre trosretninger end kristendommen, og det er blevet kritiseret af blandt andet Gribskovs borgmester Kim Valentin og statsminister Lars Løkke Rasmussen. Sidstnævnte har selv gået på skolen som barn og kalder beslutningen "en ommer". 

Læs også Muslimsk far i Græsted: "Nu er folk sure på os"

Splittet skolebestyrelse

Torsdag aften kom det frem, at skolebestyrelsen på Gribskolen bakker op om beslutningen om at droppe julegudstjenesten.

- Skolebestyrelsen har tillid til, at skolens ledelse og medarbejdere træffer de beslutninger, der skaber størst mulig værdi for eleverne. Derfor bakker bestyrelsen op omkring skolens beslutning og ønske om at skabe nye traditioner, som inddrager børn og unge og skaber fællesskaber på tværs af årgangene, lyder et uddrag af en udtalelse, der blev udgivet på Gribskolens intranet efter et ekstraordinært møde i skolebestyrelsen.

Men nu viser det sig, at skolebestyrelsen er splittet, og to forældrerepræsentanter har taget konsekvensen og trukket sig. 

- Vi er personligt og på forældrenes vegne meget utilfredse med håndteringen af såvel beslutningsproces som kommunikation om afvikling af juletraditionen. Vi vil ikke være forældrerepræsentanter i en skolebestyrelse, der ikke prioriterer samarbejde med forældrene (...), står der videre i beskeden på Gribskolens intranet. 

På mandag den 18. december er sagen på dagsordenen til byrådsmødet i Gribskov kommune. 

Se indslag om sagen fra mandag d. 11. december 2017 her:

03:51

Landsbyen Græsted har været centrum for hele landets opmærksomhed idag. Den lokale skole har aflyst årets julegudstjeneste, og det har vagt store følelser Foto: Google maps

Luk video