Forår: Bekæmp dræbersnegle nu!

Slip for en invasion af dræbersnegle i din have ved at bekæmpe dem først på foråret, mens de er små og ikke har lagt æg endnu.

Denne artikel er udgivet i samarbejde med Bolius

I begyndelsen og midten af foråret begynder de små dræbersnegle at dukke frem, og det er her, det er mest effektivt at bekæmpe dem, inden de begynder at formere sig og lægge æg. De unge snegle har overvintret og dukker frem fra deres gemmesteder i kompostbunker og lignende, så snart temperaturen kommer op på 8-10 grader. 

Sådan slipper du af med dræbersneglene

Her er nogle forskellige metoder til at finde og fjerne dræbersnegle fra din have.

  • Tjek sneglens yndlingsskjulesteder
    Det kan fx være: kompostbunken, brændestablen, tæt bunddække, gamle træstubbe. 
  • Lav kunstige skjulesteder
    Lav kunstige skjulesteder, som kan lokke sneglene til, så du kan indsamle dem. Du kan fx bruge en fugtig avis, en flamingokasse, en plastiksæk eller et gammelt bræt. 
  • Brug en ølfælde 
    Snegle elsker ølduft. Husk blot, at det er ulovligt at aflive dyr, herunder også snegle, ved drukning. Så bruger du en ølfælde som lokkemiddel, skal den indrettes sådan, at sneglene ikke drukner i øllet.
  • Gå på sneglejagt 2-3 gange hver uge
    Vær ihærdig med at indsamle dræbersnegle, særligt fra marts, hvor sneglene så småt begynder at dukke op, hvis det er lunt, og til august, hvor de typisk begynder at lægge æg.
  • Gør fælles front med naboerne 
    Det er en god idé at aftale med naboerne, at I bekæmper dræbersneglene sammen. Sneglene kan hurtigt vandre fra have til have, og så er dit arbejde spildt.

Sådan afliver du dræbersneglene

Du kan aflive dræbersneglene ved at klippe eller hakke dem over med en spade. Snittet skal helst lægges lige bag sneglens hoved, så dør den hurtigt. 

Georginekongen fra Helsinge har også et bud på, hvordan man slipper af med de slimede og uvelkomne fætre. 

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik