Foto: TV2/Lorry

Folketingspolitiker beskylder forsikringsselskaber for ulovligheder i stormflodssager

Venstres folketingsmedlem Flemming Damgaard Larsen er rasende, han mener, at flere af stormflodsofrenes forsikringsselskaber har handlet ulovligt.

Reaktionen kommer efter, vi her på TV2/Lorry har fortalt, at op mod hver 4. stormflodsramte efter stormen Bodils ødelæggelser i december endnu ikke har fået deres erstatningssager færdigbehandlet. Og det, selvom der nu er gået 7 måneder.

Se video: Syv måneder efter Bodil....

Hos Stormrådet lød det i går, at forsinkelserne skyldes den lovændring, der blev vedtaget i foråret, hvor Erhvervs- og Vækstudvalget besluttede at fordoble skadespuljen til 400 mio. kr. Men det giver Flemming Damgaard Larsen ikke meget for.

"Det kan simpelthen ikke være rigtigt, at der er så stor forskel på sagsbehandlingstiderne fra selskab til selskab. Mange sager er jo gået glat igennem. Jeg her flere eksempler på, at nogle selskaber selv indhenter tilbud på renoveringer og, at andre selskaber ikke vil betale det beløb, som uvildige eksperter har takseret skaderne på et hus til. Det er direkte ulovligt. Den forklaring, som Stormrådet gav i går på de mange forsinkelser, holder ikke", siger han i dag til TV2/Lorry

Helt konkret mener han, at forsikringsselskaber If, Topdanmark og Alm. Brand har handlet ulovligt.

Se hele historien og hør selskabernes reaktion i aften kl. 19.30.