Folketingspolitiker arrangerer demonstration mod islamistisk gruppe

Organisationen Hizb Ut Tahrir afholder demonstration på fredag, og det har fået en folketingspolitiker til at arrangere en moddemonstration.

På fredag vil der være mennesker med mange forskellige formål foran Christiansborg. Den islamistiske organisation Hizb Ut Tahrir har nemlig arrangeret en fredagsbøn, hvor de vil ære ofrene for moskéskyderierne i New Zealand og protesterer mod det, organisationen opfatter, som udbredt islamofobi i den offentlige samtale.

Derfor har folketingspolitiker for Socialdemokratiet Lars Aslan Rasmussen valgt at arrangere en moddemonstration. Han har på Facebook oprettet en begivenhed, hvor han inviterer folk til at vise deres modstand mod Hizb Ut Tahrir.

quote Den demonstration, vi afholder, er en demonstration for sammenholdet i København

Lars Aslan Rasmussen, folketingspolitiker (S)

Og Lars Aslan Rasmussen har ikke bare én, men tre grunde til at arrangere en moddemonstration.

- For det første er jeg valgt i København, og derfor vil jeg vise modstand mod dømte organisationer, der er i byen. For det andet står Hizb Ut Tahrir og demonstrer foran Folketinget, som de netop vil have afskaffet. For det tredje vil jeg vise, at man ikke behøver være ekstremist for at være imod dem. Den demonstration, vi afholder, er en demonstration for sammenholdet i København, siger Lars Aslan Rasmussen til TV 2 Lorry.  

”Alle er velkomne”

Lars Aslan Rasmussen har ud over facebookbegivenheden også inviteret andre folketingspolitikere og det jødiske samfund til moddemonstrationen. Selvom der i skrivende stund kun er 43 deltagere på facebookbegivenheden, så er det ikke noget, der bekymrer Lars Aslan Rasmussen.

- Det er med en kort frist, og desuden kommer der normalt ikke særlig mange til den slags demonstrationer. Det er ikke antallet, der er det vigtigste, men mere det, at nogle vælger at møde op og markere sig, siger han.

quote Det er vigtigt at møde op og vise modstand

Lars Aslan Rasmussen, folketingspolitiker

Moddemonstrationen bliver ifølge Lars Aslan Rasmussen stille og rolig. Nogle vil muligvis komme med skilte eller bannere, og han kan heller ikke helt afvise, at han måske gør det samme.

- Det er meget vigtigt at vise solidaritet med samfundets grupper og ikke en gruppe, der vil slå folk ihjel, afslutter han.

Ud over Lars Aslan Rasmussens demonstration, vil partiet Stram Kurs også være tilstede foran Christiansborg. Det samme vil Københavns Politi.

Hizb Ut Tahrir er en kontroversiel organisation - og derfor er det ikke længere tilladt for Hizb Ut Tahrir at leje kommunale lokaler. Se mere her:

Hizb-ut-Tahrir lejer sig på søndag ind i Korsgadehallen på Nørrebro. Men det bliver formentlig sidste gang, at den yderligtgående islamiske organisation lejer sig ind i kommunale lokaler.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik