Folketingets webside er igen under angreb

Næsten dagligt er der såkaldte "Denial of service-angreb" på Folketingets servere. Heldigvis forhindrer det ikke Folketingets arbejde.

Midt i december kom de første angreb, men det stoppede efter en uges tid. 30 december kom så et par mindre angreb, og siden har der været hyppige angreb, siger John Skovgård, Gruppeleder i Folketinget.

Et "Denial of service-angreb" er, når nogen sætter en masse servere på en gang til at sende forespørgelser eller opkald til en bestemt hjemmeside. Så bryder kontakten til omverdenen sammen.

Angrebene startede midt i december, for at så at stoppe igen efter en uges tid. Siden 30. december har Folketinget igen været plaget af disse angreb, stort set dagligt.

- Men det forstyrrer ikke vores interne forbindelser. Vi kan maile både ud og ind også, fortæller John Skovgård.

- Det vi kan gøre er at sætte en blokade op, der ikke tillader udenlandske opkald til serveren. Så plejer det at stoppe. At danskere også kan opleve at de ikke kan kontakte os udefra, er fordi nogles internetudbydere ikke har direkte aftale med Telia Danmark, og derfor betragtes som international trafik, siger John Skovgård.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik