Frisør med sikkerhedskontrol: Få klippet lokkerne på Borgen

Hvis dit næste besøg hos frisøren skal være noget særligt, så er der nu mulighed for at få klippet lokkerne på Christiansborg.

Ditte Darville er vant til at klippe og style de folketingspolitikere, du ser i nyhedsudsendelserne. 

Hun har drevet salon på Christiansborg siden april, og nu er tiden moden til at åbne for, at helt almindelige borgere kan blive klippet i frisørstolen.

 - Nu synes jeg, tiden er til, at jeg åbner mere op for dem udefra, siger hun til TV 2 Lorry. 

Sikkerhedskontrol inden frisørbesøg

Det kræver dog lige, at man afsætter lidt ekstra tid. For på Christiansborg er der sikkerhedskontrol for alle, der skal ind i bygningen.

- Det er ikke noget problem. Betjentene er hurtige til at få folk igennem, man skal bare sige til dem, at man skal op til mig. Det er en del af en større oplevelse. At komme igennem sikkerhedskontrollen, gå op ad Dronningetrappen og videre igennem vandrehallen og så komme herop til mig, fortæller Ditte Darville.

Selv er frisøren rigtig glad for sin unikke arbejdsplads.

- Det er et fantastisk hus at være i. Her er et fantastisk drive. Politikerne har en stor passion for deres job, og sådan har jeg det også. Den slags smitter jo bare - man bliver glad af det, siger Ditte Darville. 

Og at salonen nu åbner op for almindelige mennesker falder i god jord hos den politiker, der sidder i frisørstolen, mens TV 2 Lorry er på besøg.

- Jeg elsker, at vi har et Folketing, hvor der også kan komme mennesker, der ikke har deres daglige gang her, siger fortæller Pernille Rosenkrantz-Theil fra Socialdemokratiet. 

Frisørsalon er et 'politisk frirum'

Det kræver ikke kun en sikker hånd at blive Folketingets frisør. 

Ditte Darville har været igennem en test hos den berømte frisør Gun-britt Zeller, hun er blevet sikkerhedsgodkendt hos PET, og så skal hun være klar til at svinge saksen både meget tidligt og meget sent på dagen og i det hele taget bare være meget fleksibel. 

- Nogle af politikerne booker frem i tiden, men ellers er det meget sådan, at de bare kommer ind, hvis et møde for eksempel slutter en halv time for tidligt, fortæller Ditte Darville. 

Frisørsalonen er et 'politisk frirum', her bliver der altså ikke talt særlig meget om politik.

Og udover at politikerne har en meget hektisk hverdag, adskiller de sig ikke særlig meget fra almindelige frisørkunder.  

- Politikere er ikke mere krævende end andre kunder - overhovedet ikke. Mange af dem virker rigtig taknemmelige for, at den her mulighed eksisterer her på Christiansborg, fastslår Ditte Darville.  

Du kan se indslaget om Ditte Darville herover.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik