Folketing: Nej Frederiksberg

Frederiksberg Kommune vil indlogerer 112 flygtninge i lejede lokaler i København. Der har fået flere politiske partier til at ville ændre loven.

 Frederiksbergs planer om at sende kommunens flygtninge til Københavns Kommune får nu flere partier til at kræve, at loven bliver rettet til.

-    For der er et eller andet galt, hvis kommuner, som netop har fået til opgave at tage et antal flygtninge og hjælpe med integrationen bare tørrer det af på naboen, siger Sofie Carsten Nielsen, integrationsordfører for De Radikale.

Derfor er hun lige som SF, Alternativet, Socialdemokratiet og Enhedslisten klar til at ændre loven.

-  Hvis det her er tilladt, så synes jeg, at vi skal ændre loven, lyder det fra Enhedslistens integrationsordfører, Johanne Schmidt Nielsen.

De flygtninge, som en kommune får tildelt skal bo i netop denne kommune i tre år. Det understreger for politikerne, at Frederiksbergs planer er imod lovens hensigt.

-  Vi ved, at spredning giver langt bedre mulighed for at løfte opgaven og få integrationen til at lykkes. Men hvis det her bliver normalt, så er der risiko for at flygtningene bliver klumpet sammen i store grupper, siger Sofie Carsten Nielsen.

Hos Socialdemokratiet mener Yildiz Akdogan, at modtagerkommunen skal sige ok inden en anden kommunen kan sende flygtningene over kommunegrænsen.

Det har København langt fra. Faktisk har både kommunens overborgmester og borgmesteren med ansvar integration udtryk stor utilfredshed med Frederiksbergs planer.

-          Det er en smule usolidarisk, når man er en rig kommune som Frederiksberg, sagde Anna Mee Allerslev til TV 2 Lorry tirsdag.

Læs også: Frank Jensen: Frederiksberg er usolidarisk

Integrationsminister Inger Støjberg (V), har endnu ikke kommenteret sagen.

På Frederiksberg skal politikerne diskutere planerne igen på mandag den 22. august.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik