Folkeskolen er dyrere i Hovedstaden

I en række hovedstadskommuner koster det mere at sende børnene i skole, end det gør i resten af landet. Nogle af de dyreste kommuner er Frederikssund, København, Høje-Taastrup og Allerød.

Det er dyrt at sende børnene i skole i Hovedstaden.

I hvert fald dyrere end i resten af landet.

Det viser en ny rapport fra KORA, Det Nationale Institut For Kommuners og Regioners Analyse og Forskning, skriver P4 København.

12 kommuner i hovedstadsområdet bruger flere penge, end man kunne forvente, når man tager højde for forhold, der normalt får udgifter til at stige - herunder mængden af tosprogede elever og antallet af elever i det hele taget.

Nogle af de dyreste kommuner er Frederikssund, København, Høje-Taastrup og Allerød.

Her betaler man op mod 13% mere per elev per år end i andre kommuner.

Og det kan både være positivt og negativt, fortæller Camilla Dalsgaard, der er seniorprojektleder og forfatter til rapporten.

- Hvis man prioriterer området højt økonomisk, kan det være fordi, man har et højt serviceniveau og leverer en høj kvalitet. Det kan også betyde, at man har en lav produktivitet, hvor man gør tingene på en måde, der er dyrere, uden at man får bedre kvalitet, siger hun til P4 København.

I både Høje Taastrup og København er holdningen, at det gavner eleverne, at der bliver brugt flere penge end i resten af landet.

- Vi har bedre normeringer, skolemad til 45 millioner kroner om året og kolonier, som vi investerer i. I København bruger vi penge på ting, som man ikke gør i andre kommuner, siger Børne- og Ungdomsborgmester i Københavns Kommune, Pia Allerslev.

- Det er en bevist politisk beslutning, at vi prioriterer området højere end andre kommuner. Det er meget vigtigt for os at løfte eleverne i folkeskolen, så vi sørger for, at de kommer godt videre, siger Kurt Scheelsbeck, formand for Institutions- og Skoleudvalget i Høje Taastrup Kommune.

I Frederikssund undersøges det lige nu, hvorfor kommunen bruger flere penge per elev, end andre kommuner gør.

- Vi vil gerne ned og ligge blandt de gennemsnitlige udgifter. Der er ikke noget der taler for, at vi skal ligge markant højere end andre kommuner, siger Anne Mette-Risgaard Schmidt, formand for Uddannelsesudvalget.

10 kommuner bruger ifølge rapporten færre penge, end man kunne forvente.

Der er dog ingen af dem, der er placeret i hovedstadsområdet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Uddannelse

plejehjem.jpg

playLokker med højere løn: Kommune vil have flere ind på sosu-uddannelse

flodin1.jpg

playVirtuel undervisning saboteret med høj musik og porno

Cilla ellærling

playKvindelig elektrikerlærling med opråb: - Vi kan lige så meget, som mændene kan

40_percent

playStuderende indsamler 50 millioner kroner og rykker ind på gammel politistation

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere