Folkeregisteradresse på ulovlige husbåde

Københavns Kommune har givet folkeregister-adresse til beboerne på husbådene i Erdkehlgraven langs Refshalevej. Bådene er politianmeldt og ligger altså ulovligt i voldgraven.

- Miljøministeriet har sagt det er ulovligt, det er politianmeldt. Så ser det underligt ud at Københavns Kommune siger: "I kan bare få jeres adresse ud på de her tømmerflåder". Det er jo hat og briller, siger den konservative Jakob Næsager, der er gruppe formand og medlem af miljøudvalget i Københavns Kommune til TV 2 Lorry.

På rådhuset forklarer Kultur- og Fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen, DF, sagen med at loven tvinger kommuner til at registrere folk der hvor de bor. Også selv om boligen måtte være ulovlig.

- Jeg syntes politiet skulle rydde op i det her, siger Carl Christian Ebbesen og henviser til at husbådene allerede er anmeldt som værende ulovligt beliggende i voldgraven.

Men Jakob Næsager mener at kommunen blåstempler beboelsen af husbådene ved at tillade folk at blive registreret på bådene.

- Man skal ikke give folk folkeregister-adresse på en tømmerflåde. Hvad er det næste? Kan jeg så få adresse på Amalienborg eller på Amager Fælled? Matriklen eksisterer ikke.

Borgmester Carl Christian Ebbesen har forsøgt at løse problemet med at kommunen ikke kan nægte at registrere folk på bådene. Han har indført en skærpet praksis i Københavns Kommune, så Folkeregistret beder folk om at fremvise lovlig lejekontrakt eller andet, der viser at de har lovlig ret til at bo et sted.

- Men vi kan ikke kræve det, så hvis borgeren nægter at fremvise en lejekontrakt, kan vi ikke gøre noget, siger han til TV 2 Lorry.

Nu vil han gøre politiet opmærksom på at der er ulovlig beboelse i husbådene.

Jakob Næsager mener ikke det forandrer noget, når beboerne allerede har fået adresse på bådene. Han vil have sagen taget op i Folketinget:

- Der må være en faktisk adresse for at man kan få folkeregister-adresse, siger han.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik