Folkemødet tyvstartes af de unge

Selvom den store åbningsdag på Folkemødet er torsdag tyvstartede de unge onsdag med debat på Hovedscenen.

Solen skinner over Cirkuspladsen ved Hovedscenen. Her holder Spejderne til - de bygger en scene af rafter med bænke, her skal være debatter om verdensmål med særligt fokus på bæredygtig udvikling, ligestilling, klimaindsats, sundhed og stærke institutioner.

- Jeg vil kalde Folkemødet for mulighedernes møde, siger Sarah Chehri, Ungdomsdelegeret for Dansk Ungdoms Fællesråd. Hun er her også for organisationen IMCC, der arbejder med oplysning om sundhed.

Anna Bødker Thomsen fra Spejderne og Sarah Chehri sidder på raftescenen. De er lige kommet til Allinge, på Folkemødet. 

- Vi tager til Folkemøde for at fortælle hvad frivillighed er og hvad demokrati også kan være siger Anna Bødker Thomsen, der også fungerer som Ansvarlig for program og politik i Dansk Ungdoms Fællesråd.

Det handler om indflydelse

- Det er her, hvor man både kan møde borgerne, politikerne og organisationerne, siger Sarah Chehri. Hun er 27 år, medicinstuderende i København og brænder for at få bredt sit frivillige arbejde med sundhad for børn og unge ud.

Begge er vilde med politik og vil have indflydelse på deres samfund.

Anna Bødker Thomsen har 15-20 år som spejder bag sig og mener at netop der, lærer børn og unge at være demokrater og søge indflydelse i deres hverdag.

- VI er her for at fortælle den gode historie om fællesskab. Og for at vise at unge godt kan være en del af demokratiet, siger hun. 

Tyvstart på Folkemødet

- For os er Folkemødet årets fest, siger Kasper Sand, formand for Dansk Ungdoms Fællesråd. Onsdag aften, dagen før den officielle åbning af Folkemødet, tyvstarter D.U.F. Folkemødet med en debat med alle danske partiers ungdomspolitikere

Organisationen arbejder for at fremme unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet. Unge skal oplæres til at deltage i demokratiet. DUF arbejder for en sænkelse af valgretsalderen til 16 år. Spejdere, studenterorganisationer, religiøse foreninger, miljøorganisationer, udviklingsorganisationer og de politiske ungdomsorganisationer er blandt medlemmerne.

Foran digitalscenen kl 20.00 onsdag aften er et par hundrede unge mødt op. Med fadøl, champagne og glade ansigter hører de på de unge politikeres visioner for fremtiden.

- Jeg syntes det er vanvittigt spændende, siger Anna Bødker Thomsen, hun er glad for at der er mange der melder sig ind i politik. Nu starter fire dage hvor hun skal netværke og tale sin sag om unge, demokrati og om spejderorganisationerne. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik