Folkemødet er vores Roskilde Festival!

Følg med i Gunnar og Lones videodagbøger fra Folkemødet på Bornholm. Parret fra Smørum har brugt uger på at studere programmet til årets festival for samfundsengagerede.

Det er femte år, de tager afsted til Folkemødet, og de glæder sig til taler og debatter, som andre glæder sig til musikken på årets musikfestivaller.

- Det er som et tag-selv-bord, hvor vi i fire dage kan plukke, hvad vi finder mest spændende. Så må vi se, om der er konflikter programmæssigt, fortæller Gunnar Brüsch, der sammen med sin kone Lone er på vej til Bornholm.

På torsdag begynder årets Folkemøde i Allinge, og her glæder den tidligere virksomhedsejer fra Smørum sig bl.a. til at opleve statsministerens tale og debatten om anbragte børns livsduelighed, om flygtninge er en resurse eller byrde ude i kommunerne - og om kommunernes professionelle plejemedarbejdere forstyrres af de mange frivillige, der gerne vil give en hjælpende hånd.

Et af Folkemødets helt store trækplastre i år er - også for Gunnar og Lone - at opleve Martin Krasnik interviewe den russiske protestgruppe Pussy Riot.

- Vi blander talerne fra store scene med mindre debatarrangementer med spændende mennesker, der kommer med bud på, hvad man kan gøre ved konkrete samfundsproblemer.

Man må tage et ansvar
Gunnar og Lone Brüsch har gennem et helt liv drevet deres egen maskinfabrik med 40 ansatte i Rødovre og har ved siden af haft en brændende interesse for både den store verden og den helt nære verden.

De har været involveret i over 100 frivillige hverv i lokalt og landspolitisk forankrede foreninger og organisationer. Mens Lone lige nu er stærkt engageret i det frivillige arbejde med flygtninge i Smørum-området gennem Dansk Flygtningehjælp, så har Gunnars ønske om at skabe bedre adgang for alle i naturen, gjort ham engageret i Friluftsrådet, hvor han bl.a. sidder med i Det grønne Råd i hjemkommunen Egedal. 

- Man må tage et ansvar. Det har været en ledetråd gennem alt hvad vi gør. Det nytter ikke noget, at vi går og taler om at skabe ændringer. Man skal handle og gøre noget selv, lyder det fra Gunnar Brüsch, der som virksomhedsejer også ansatte medarbejdere, der havde svært ved at finde sig til rette på arbejdsmarkedet.

Gunnar og Lone samfundsengagement er altid sket som frivilligt arbejde i organisationer som spejderbevægelsen, den lokalhistoriske forening, Børnehjælpsdagen, igennem væresteder, gennem Danske Seniorer, Hold Danmark Rent og Dansk Industri.

Først som pensionister har de to nu meldt sig ind i et politiske parti, og det blev Venstre. På Folkemødet glæder de sig til fællessang med Søren Pind og Bertel Haarder.

- Og det er ikke engang partipolitisk, men et stærkt underholdende arrangement, lyder det fra Gunnar Brüsch.

Her på TV2 Lorrys hjemmeside kan du følge Gunnar og Lone Brüsch rundt på de samfundsengageredes festival, når de hver dag fra onsdag til søndag sender os en videodagbog om deres oplevelser på Folkemødet 2016.
 

Oplev Folkemødet direkte på TV2 Lorrys egen tv-kanal, Lorry+

Torsdag d. 16. juni:
Folkemødet direkte – torsdag
Kl. 17.30 og kl. 19.55

Fredag d. 17. juni:
Folkemødet direkte – fredag
Kl. 17.30 og kl. 19.55

Lørdag d. 18. juni:
Folkemødet direkte – lørdag
Kl. 17.30, kl. 19.45 og kl. 20.30

Søndag d. 19. juni:
Folkemødet direkte – fredag
Kl. 17.30 og kl. 19.55

Folkemøde-debat: Har regionale nyheder en fremtid?
Kl. 20.55

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik